Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Newsroom
Newsroom

"Όλοι οι ενήλικοι πολίτες μπορούν να εμβολιάζονται για τη γρίπη δωρεάν στα φαρμακεία μόνο με το ΑΜΚΑ τους".

"Το αντιγριπικό εμβόλιο αποτελεί το καλύτερο μέσο προστασίας απέναντι στον ιό της γρίπης" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, επισημαίνοντας ότι "όλοι οι ενήλικοι πολίτες μπορούν να εμβολιάζονται για τη γρίπη δωρεάν στα φαρμακεία μόνο με το ΑΜΚΑ τους".

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται: 

"Καθώς βρισκόμαστε ήδη στη χειμερινή περίοδο και παρατηρείται έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι καταγράφονται θετικά τεστ και στην COVID-19 και στην γρίπη. Σύμφωνα και με τον ΕΟΔΥ, τα περιστατικά γρίπης αφορούν στη συντριπτική πλειοψηφία στον τύπο Α ( 20,5% γρίπη ΑΗ3 και 70,5% ΑΗ1στα δείγματα Sentinel). 

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιγριπικό εμβόλιο αποτελεί το καλύτερο μέσο προστασίας απέναντι στον ιό της γρίπης σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τους επιστημονικούς οργανισμούς πρόληψης νοσημάτων.

Όλοι οι ενήλικοι πολίτες μπορούν να εμβολιάζονται για τη γρίπη δωρεάν στα φαρμακεία μόνο με το ΑΜΚΑ τους. Τα ενισχυμένα αντιγριπικά εμβόλια διατίθενται με ιατρική συνταγή για τους πολίτες άνω των 65 ετών"

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ