Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ στα εγκαίνια της έκθεσης "Κρήτη, Η μεγάλη συνάντηση"

Ο Δημήτρης Φραγκάκης έκανε αναφορά στην μοναδική γαστρονομική ταυτότητα της Κρήτης

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση, Τοπικά προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας» συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, το Σάββατο 2 Απριλίου 2022.

Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, η υποψήφια Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως, Ρένα Βασιλάκη, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά, Θ. Τσόντος δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου που γνώρισαν και γεύτηκαν τις γαστρονομικές απολαύσεις της Κρήτης. 

Πρόκειται για μία σημαντική έκθεση τοπικών προϊόντων που έχει γίνει πλέον θεσμός και αναδεικνύει τις υπέροχες γεύσεις και τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα της κρητικής γης. Τις δέκα μέρες της διοργάνωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά προϊόντων και συνταγών με ιστορία αιώνων που έχουν μαγέψει το κοινό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πολλές γωνιές του κόσμου. Δεκάδες παραγωγοί από κάθε γωνιά του νησιού βρίσκονται στο Πασαλιμάνι για να φέρουν σε επαφή το κοινό με τα αγνά τοπικά προϊόντα που παράγουν και να δώσουν στους επισκέπτες νόστιμες επιλογές μοναδικής διατροφικής αξίας.

Στην τελετή των εγκαινίων, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης έκανε αναφορά στην μοναδική γαστρονομική ταυτότητα της Κρήτης: «Η έκθεση “Κρήτη,  Hμεγάλη συνάντηση” είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις που πραγματοποιούνται εκτός του νησιού και προβάλλει τα προϊόντα και τον τοπικό μας πολιτισμό. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, εδώ στον Πειραιά, και για την ισχυρή συμμετοχή πολλών και σημαντικών εκθετών. Τα τοπικά προϊόντα είναι τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας της Κρήτης μας που την έχουν κάνει γνωστή σε όλη τη χώρα. Πολλά από αυτά την έχουν κάνει ιδιαίτερα γνωστή και στο εξωτερικό. Η αξία της κρητικής διατροφής είναι πλέον αναμφισβήτητη. Ο ΕΟΤ στηρίζει έμπρακτα την Έκθεση καθώς συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της. Και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ειδικά στον κ. Νεκτάριο Σερμάκη, που παρά τις δυσκολίες, κατάφεραν φέτος να παρουσιάσουν μία πολύ ωραία διοργάνωση».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ