Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ήδη γίνεται πράξη για μαθητές της Κρήτης

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ήδη γίνεται πράξη για μαθητές της Κρήτης

Ο κανόνας των εσωρούχων στο Νηπιαγωγείο Αγίων Παρασκιών

Το Νηπιαγωγείο Αγίων Παρασκιών του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στο Ηράκλειο, με αφορμή την ετήσια καμπάνια ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό του Χαμόγελου του Παιδιού «ΜΙΛΑ ΤΩΡA» επέλεξε σαν θέμα την ενημέρωση των μαθητών για τον Κανόνα των Εσωρούχων. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός,  Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε πως θα θεσπιστεί μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλα τα σχολεία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

"Η Ιστορία μας ξεκινά με την Κίκο και το Χέρι. Πρόκειται για μία δράση από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.  Διαβάσαμε το παραμύθι και καταλάβαμε πώς το Χέρι προσπαθεί να μάθει στην Κίκο τον Κανόνα.

Κυρία πώς ένα μικρό πλάσμα φόβησε κάτι τόσο μεγάλο;

Στη συνέχεια είδαμε το σχετικό spot. Τα παιδιά ετοίμασαν σε κούκλες κουκλοθέατρου την Κίκο και το Χέρι.

Ο Κανόνας των Εσωρούχων έγινε ένα μικρό animation για παιδιά με το Μυστικό της Νίκης. Καθώς ωστόσο η σεξουαλική κακοποίηση δεν σημειώνει έμφυλη διάκριση στη συνέχεια δημιουργήθηκε Η Περιπέτεια του Βίκτωρα.

Για να του λέει κυρία ότι θα έχουν μυστικά που δεν λένε, κάτι κακό ετοιμάζεται να δεις!

Μάθαμε το τραγούδι πού λέμε ΝΑΙ και πού λέμε ΟΧΙ! Τραγουδάμε δυνατά!

Διαβάσαμε το βιβλίο Το Σώμα είναι Δικό μου.

Τα παιδιά έπαιξαν σε ζευγάρια Κουκλοθέατρο τον Κανόνα των Εσωρούχων.

Μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα καλά από τα κακά μυστικά, να εμπιστεύονται κάποιον όταν ένα μυστικό τα φέρνει σε δύσκολη θέση, και να μιλούν ΤΩΡΑ!

Με τις δραστηριότητες αυτές υποστηρίζουμε τον 16ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για Ειρήνη Δικαιοσύνη και Ισχυρούς Θεσμούς και συγκεκριμένα τον υποστόχο: Τερματισμός της κακοποίησης, της εκμετάλλευσης, της εμπορίας ανθρώπων, καθώς και όλων των μορφών βίας και βασανιστηρίων που υφίστανται τα παιδιά."

Η δράση υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2020-21 στο 2Θ Νηπιαγωγείο Αγιών Παρασκιών - Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών ΠΕ60: Ασπασία Βασιλάκη και Ευτυχία Τσαγκαράκη. Επιμέλεια βίντεο Λευτέρης Γιαννακουδάκης.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ