Ο κλεμμένος αλιευτικός εξοπλισμός σήμανε συναγερμό

Ο κλεμμένος αλιευτικός εξοπλισμός σήμανε συναγερμό

Κινητοποιήθηκε Λιμενικό και ΕΚΑΒ

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο το απόγευμα στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου μετά τον εντοπισμό δύο "ορφανών" σακιδίων με αλιευτικό εξοπλισμό σε  δύσβατη περιοχή σε παραλίας της Λυγαριάς του Δ. Μαλεβιζιου.

Το εύρημα που κινητοποίησε τις αρχές - σακίδια με τον εξοπλισμό και ρούχα ψαροντουφεκά-  εντόπισε μόνιμος κάτοικος της περιοχής, χωρίς ωστόσο την ύπαρξη κάποιου αλιέα στην ευρύτερη περιοχή καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τους ισχυρότατους ανέμους που επικρατούσαν δεν το επέτρεπαν.

1

Εκτός από το Λιμενικό που έδειξε άμεσα αντανακλαστικά, ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ προκειμένου να συνδράμει εφόσον ήταν απαραίτητο.

Ωστόσο και μετά από την σχετική έρευνα και αναζήτηση που έγινε για τυχόν αγνοούμενο, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

1

Αρκετές ώρες μετά το "θρίλερ" έληξε αισίως καθώς εντοπίστηκε ο κάτοχος των σακιδίων, ένας μόνιμος κάτοικος της περιοχής, που όπως είπε άγνωστοι πιθανόν του τα έκλεψαν και τα παράτησαν στο σημείο.

Μόνιμοι κάτοικοι της Λυγαριάς δήλωσαν στο Cretalive ότι την προηγούμενη βραδιά, άγνωστοι διέρρηξαν 4 σπίτια στη περιοχή και πιθανόν εκλάπησαν και τα σακίδια που σήμαναν το συναγερμό στο Λιμενικό Σώμα, άλλα τους φάνηκαν άχρηστα και τα εγκατέλειψαν.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ