Ο κορωνοϊός ... δεν "κόβει" τον καφέ!

Ο κορωνοϊός ... δεν "κόβει" τον καφέ!

Ενδεικτική της περιόδου και ελάχιστα μειωμένη λόγω κορωνοΐού η κίνηση στις καφετέριες του Ρεθύμνου

Ενδεικτική της περιόδου είναι η κίνηση στις καφετέριες του Ρεθύμνου με τους πολίτες που αν και είναι πιο φειδωλοί, δεν εγκαταλείπουν την αγαπημένη τους συνήθεια.

Μικρή είναι η μείωση στην κίνηση και στις καφετέριες της πόλης με το σύνολο ωστόσο της αγοράς να παραμένει «μουδιασμένη» από τις εξελίξεις, αφού η μείωση στην κίνηση αποδίδεται εν μέρει και στην περίοδο που διανύουμε, καθώς κάθε χρόνο μετά τις απόκριες διαφαίνεται μικρή πτώση στην κίνηση. Ωστόσο, τόσο οι πολίτες , όσο και οι εργαζόμενοι και επαγγελματίες δεν αγνοούν την ύπαρξη του κορονοΐού που προκαλεί έντονο προβληματισμό όχι μόνο στην εστίαση αλλά και στο σύνολο της τοπικής αγοράς. Αφενός η ανησυχία εστιάζει στο σκέλος της δημόσιας υγείας, αφετέρου δε είναι εύλογος ο προβληματισμός και για την τοπική οικονομία, πόσο μάλλον όταν το μέλλον και η εξέλιξη της πανδημίας είναι άγνωστη και πλέον δείχνει πως έχει επηρεάσει και τους πρώτους μήνες της καλοκαιρινής περιόδου.

καφε

Η κίνηση στα καταστήματα εστίασης  χαρακτηρίστηκε από αρκετούς επαγγελματίες «μουδιασμένη» με την μείωση της παρουσίας πολιτών να είναι περισσότερο αισθητή χθες στις καφετέριες της πόλης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πανικός και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται στο σύνολο της καθημερινότητας των Ρεθυμνιωτών. Παρά το κλείσιμο των σχολικών μονάδων λίγοι ήταν οι γονείς που βρέθηκαν με τα παιδιά τους στις καφετέριες της πόλης  ακολουθώντας τις οδηγίες και περιορίζοντας - πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων- τις μετακινήσεις των παιδιών και την παραμονή σε χώρους με πολυκοσμία.

Είναι προφανές πάντως πως αν και ο κορονοιός έχει αισθητή παρουσία στην καθημερινότητα των πολιτών, η ψυχραιμία αποτελεί  ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για την τοπική κοινωνία και συνεπώς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της δύσκολης πραγματικότητας που διανύει.

Σε ό,τι αφορά το επιχειρείν ωστόσο συνεχίζει να μετρά αρκετές πληγές τη φετινή χρονιά δεδομένου ότι η κίνηση έχει περιοριστεί και λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος ενώ άγνωστο παραμένει εάν η καλοκαιρινή περίοδος θα μπορέσει να δώσει την «ανάσα» που προσδοκά μετά από μια δύσκολη περίοδο.

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ