Ο Kρητικός Γιώργος Δραμιτινός εκπροσωπεί την Ελλάδα στην καλλισθενική με πάθος

Φρόσω Μαστορίδη
Φρόσω Μαστορίδη

Το νέο-παλιό είδος γυμναστικής με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα που κερδίζει έδαφος

Το όνομά του είναι Γιώργος Δραμιτινός, κατάγεται από το Ηράκλειο, κι έχει καταφέρει στα 31 του χρόνια να διακριθεί σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο στο είδος γυμναστική που ονομάζεται Καλλισθενική.

Καλλισθενική, λοιπόν, ονομάζεται η γυμναστική στην οποία το μόνο "όργανο" είναι το ίδιο το σωματικό βάρος ως αντίσταση. Είναι άσκηση που στοχεύει στην ενδυνάμωση και στη σωστή στάση του σώματος. Μερικές από τις βασικές ασκήσεις είναι οι έλξεις, οι κάμψεις και οι βυθίσεις. Τα μόνα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι το μονόζυγο, το δίζυγο και το έδαφος.

Ο ίδιος ο κύριος Δραμιτινός ασχολείται με αυτού του είδους τη γυμναστική από το 2012, θεωρείται μάλιστα από τους παλαιότερους στον χώρο. Είναι ο πρώτος Έλληνας που εκπροσώπησε την Ελλάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα της WSWCF το 2013 στην Ρίγα της Λετονίας. Τότε είχε καταφέρει να φτάσει τη 16η θέση, στους 33! Μια πολύ σημαντική θέση, δεδομένου πως είχε προετοιμαστεί μόνο 1 χρόνο, αλλά και από το γεγονός πως ήταν αυτοδίδακτος.

Έχει σπουδάσει αθλητικές επιστήμες στο City University. Έχει αποτελέσει αντιπρόσωπος Ελλάδας της WORLD STREET WORKOUT AND CALISTHENICS FEDERATION  μέχρι το 2016, καθώς και κριτής σε Πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα. Έχει χρόνια εμπειρίας στον χώρο της σωματοδυναμικής άσκησης με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Το Cretalive επικοινώνησε με τον κύριο Δραμιτινό προκειμένου να μας μιλήσει για αυτού του είδους γυμναστικής, το επίπεδο που συναντάται στην Ελλάδα, αλλά φυσικά και για τον ίδιο.

«Σαν αθλητής ήμουν εκτός αγώνων από το 2013» αφηγείται ο ίδιος, «Η καραντίνα με επηρέασε τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά. Μετά από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2021 που ήμουν κριτής είδα πως μπορώ ακόμα να δώσω κάτι παραπάνω στο άθλημα που αγαπώ, την Καλλισθενική. Αυτή τη φορά όμως βγαίνοντας από το comfort zone μου και δοκιμάζοντας την καλλισθενική με έξτρα κιλά, ή αλλιώς όπως είναι γνωστό street lifting».

Πρόκειται για ένα προχωρημένο είδος μας εξηγεί, διαφορετικό, που επωφελείται από τα οφέλη της απλής καλλισθενικής και της προχωρημένης.

«Κατάφερα μέσα σε 1 χρόνο προπόνησης να κατακτήσω το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία μου.  Αυτό όμως δεν μου ήταν αρκετό. Ήξερα πως μπορώ να δώσω κάτι παραπάνω. Δυστυχώς μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα απέκτησα τενοντίτιδα, γεγονός που με απέτρεψε από το να παρευρεθώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ρίγα. Το αμέσως επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα Street lifting ήταν της Ισπανικής ομοσπονδίας aesl στο Arnold sports Festival». Πρόκειται για το μεγαλύτερο fitness-wellness event στον κόσμο! Όπου και κατέκτησε την 2η θέση Παγκοσμίως!

 

«Θα ήθελα όμως να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Μπαντουβά για τη χορηγία του πρώτου Καλλισθενικού πάρκου στο Ηράκλειο στη μνήμη του Ζαχαρία Κ. Μπαντουβά, αλλά και στην κυρία Μαρία Βασιλείου και τον κύριο Τσαγκαράκη ΚωστήΑκόμη, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές που με βοήθησαν στην οργάνωση του προπονητικού μου πλάνου Νίκο Σπανουδάκη και Φρόσω Βαγκε. Τον φίλο μου Μιχάλη Μπορμπουδακη που ήταν δίπλα μου στους αγώνες. Τον αντιδήμαρχο  κ. Γιάννη Αναστασάκη που με έφερε σε επαφή με τον κ. Μαρκάκη».

Πλέον, η ζήτηση στο συγκεκριμένο είδος γυμναστικής, όπως μας αναφέρει, έχει γίνει πιο δημοφιλής, με μεγάλη Ελληνική και Κρητική παρουσία. Δημοφιλής είναι και στο γυναικείο φύλο, έχοντας προσελκύσει αρκετές γυναίκες. 

 Σήμερα, το επίπεδο σε εγχώριο πλαίσιο έχει ανέβει αρκετά, αφού υπάρχει και σχετική βοήθεια κι από τους τοπικούς παράγοντες, ενώ μπορούμε να βρούμε και ανοιχτά γυμναστήρια στα οποία μπορεί ο καθένας να εξασκηθεί δωρεάν. Ένα τέτοιο γυμναστήριο μπορούμε για παράδειγμα να συναντήσουμε στο Ηράκλειο, στην περιοχή Κομμένο Μπεντένι, ή στον δήμο Αποκορώνου στη Γεωργιούπολη.
 

Δείτε επίσης:

Πάρκο Καλλισθενικής Αγωγής στο Δήμο Κισσάμου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ