Ο Μ. Συντυχάκης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ

Newsroom
Newsroom

"Υποστελεχωμένες οι δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης, υποβαθμισμένες οι υποδομές των Ειδικών Σχολείων" αναφέρει στη γραπτή του δήλωση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:

"Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, που παλεύουν και διεκδικούν για ζωή με αξιοπρέπεια, ζωή με δικαιώματα.

  Είμαστε στον 21ο αιώνα και η επιστήμη, η ιατρική της αποκατάστασης και μία σειρά άλλες δυνατότητες μπορούν να δώσουν λύσεις, όμως αυτό δε συμβαίνει γιατί η αναπηρία θεωρείται «κόστος» για το κράτος, ίδιο με κάθε κυβέρνηση, που εξυπηρετεί τις προτεραιότητες του κεφαλαίου και αντιμετωπίζεται ως πεδίο κερδοφορίας και εκμετάλλευσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία και την Πρόνοια.

  Το ΚΚΕ στηρίζει μέσα κι έξω από τη βουλή τις διεκδικήσεις του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στα Ιδρύματα Πρόνοιας, στην Ειδική Αγωγή και παλεύει για Δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, αντίστοιχο των δυνατοτήτων της εποχής μας και των αναγκών του λαού μας.

  Ειδικά για την Κρήτη με παρεμβάσεις, μέσα κι έξω από τη βουλή, έχει αναδείξει την υποστελέχωση των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης, τις υποβαθμισμένες, υποσυντήρητες και με σοβαρά προβλήματα, κτιριακές υποδομές των Ειδικών Σχολείων και των ΚΕΔΑΣΥ  στην Κρήτη, λόγω της υποχρηματοδότησης, διαχρονικά, από όλες τις κυβερνήσεις. 

  Στέκεται απέναντι στις επικείμενες απολύσεις 84 εργαζόμενων, στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης (ΚΚΠ Π.Κ.), που καλύπτουν τα τραγικά κενά που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό, πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΚΚΠ Π.Κ. Διεκδικεί να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας και να γίνουν προσλήψεις, με κατεπείγουσες διαδικασίες, μονίμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες για τη στελέχωση και των 8 δομών του Κ.Κ.Π. ΠΚ.

  Διεκδικεί σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη για τα ειδικά σχολεία σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, την κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή, σε παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης, σε σχολικούς νοσηλευτές, κοινωνικούς επιστήμονες σε όλα τα σχολεία, τη στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Υψηλής ποιότητας παιδιατρική περίθαλψη. Όχι στη διάλυση της παιδοψυχιατρικής και παιδιατρικής του ΠΑΓΝΗ. Ολόπλευρη στήριξη των παιδιών με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

  Παλεύει, για να μπει τέρμα στις τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία, εξετάσεις και θεραπείες. Ανάπτυξη δημόσιων κέντρων αναφοράς στα δημόσια παιδιατρικά και στα γενικά νοσοκομεία για τις χρόνιες παθήσεις και τις σπάνιες ασθένειες. Δημόσια κέντρα αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα. Να δημιουργηθούν επιτέλους κλινικές αποκατάστασης για παιδιά στα δημόσια παιδιατρικά και στα άλλα νοσοκομεία. Καμία πληρωμή για εξετάσεις και θεραπείες στα πρωινά ή απογευματινά ιατρεία ή στα εργαστήρια, είτε πρόκειται για ασφαλισμένους είτε για ανασφάλιστους. Δωρεάν παροχή αναλώσιμων υλικών για κάθε ανασφάλιστο πάσχοντα. Δωρεάν, σε όλα τα παιδιά με αναπηρία, όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά βοηθήματα που είναι αναγκαία για την εκπαίδευση, την αποκατάσταση, την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

  Για όλα αυτά, για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, σήμερα πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες και ακόμη περισσότεροι να μπουν στον μεγάλο αγώνα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που θεωρεί τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία «κόστος»".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ