Ο Ν. Αγγελάκης για την Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Ο Ν. Αγγελάκης για την Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Σε δήλωσή του, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Ηρακλείου, Νίκος Αγγελάκης αναφέρει: 

"Όλα τα παιδιά δικαιούνται να διαβιούν και να εργάζονται σε ένα υγιές σχολικό περιβάλλον. Με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και αποδοχή της διαφορετικότητας. Με ασφάλεια, ηρεμία και απόλυτη πίστη στην προστασία των δικαιωμάτων τους ως παιδιά. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στην διασφάλιση εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων με την εκπαίδευση φορέων ότι ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο που μπορεί και πρέπει να καταπολεμηθεί. 

   Εκείνο όμως που προέχει είναι η πρόληψη του φαινομένου. Απαιτεί όχι μόνο την επαρκή ενημέρωση αλλά την ευαισθητοποίηση,  την αξιοποίηση και ανάπτυξη κοινών δράσεων από το σύνολο όλων των εμπλεκομένων φορέων, δηλαδή του σχολείου, της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας.
Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Παιδείας, έχοντας πλήρη αντίληψη  του δικού μας ρόλου, προγραμματίζουμε μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με απώτερο στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο. Εντός του προσεχούς διαστήματος, με τη διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης, θα είμαστε σε θέση να σας πούμε περισσότερα. Προς το παρόν, ας δώσουμε στα παιδιά μας όλη την προσοχή και την αγάπη που τους αξίζει. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ