Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Πολιτισμού για την Κρήτη - Τι είπε στο Cretalive η Λίνα Μενδώνη

Newsroom
Newsroom

Ευρεία σύσκεψη για τα έργα Πολιτισμού της Κρήτης - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Όλα τα θέματα Πολιτισμού που αφορούν την Κρήτη και η πορεία των έργων του ΕΣΠΑ της τρέχουσας και της επόμενης προγραμματικής περιόδου εξετάστηκαν την Τρίτη,  αργά το απόγευμα σε σύσκεψη παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου.

Σε δηλώσεις της στο Cretalive, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου για τα έργα στην Κρήτη λέγοντας χαρακτηριστικά "καναμε μια πρώτη συζήτηση για τα εργα τα οποία πρόκειται να ενταχθουν και να χρηματοδοτηθούν στην επόμενη προγραμματική περιοδο από το ΕΣΠΑ 2021-2027".

 

Την ίδια ώρα η Υπουργός αναφέρθηκε και στις εργασίες αποκατάστασης των Ενετικών Τειχών που ξεκινούν το επόμενο 2μηνο. Όπως είπε "η ανασκόπηση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν εξαιρετικά θετική και για τα δύο έργα τα οποία αφορούν τις αποκαταστάσεις των Τειχών του Ηρακλείου που υπήρχε καθυστέρηση,εξαιτίας δικαστικών προσφυγών έχουν επιλυθεί  πλέον και τον Φεβρουάριο το ένα και τον Μάρτιο το άλλο θα ξεκινήσουν και αυτά τα δύο έργα αποκατάστασης".

Λίνα Μενδώνη - Σταύρος Αρναουτάκης

Σύμφωνα με την Λίνα Μενδώνη "την επόμενη προγραμματική περίοδο ωριμάζουν σημαντικά έργα που αφορούν μείζονες αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, όπως η Φαιστός, στο πλαίσιο των μελετών ωρίμανσης του ΕΣΠΑ".

Η υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για έργα 20  ύψους εκατ. ευρώ που εκτελεί το Υπουργείο Πολιτισμού στην Κρήτη με χρηματοδοτηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δηλώνοντας παράλληλα ότι έγινε ένας "πρώτος προγραμματισμός για την διαδρομή των μινωικών ανακτορικών κέντρων που ειναι σε εξέλιξη σε συνεργασία της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού".

 

Λίνα Μενδώνη Σύσκεψη

Βασικοί εισηγητές της σύσκεψης ήταν οι διευθυντές των διαχειριστικών Αρχών της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Πολιτισμού  Μαρίας Κασσωτάκη και Γιάννη Μυλωνά αντίστοιχα.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν  ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, οι προϊστάμενοι και τα στελέχη  των  εφορειών Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου καθώς και της υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων Κρήτης, όπως επίσης και   οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της Κεντρικής υπηρεσίας.

Σύσκεψη Λίνα Μενδώνη

Το πρωί σήμερα η κα Μενδώνη με τον κ. Αρναουτάκη, και τους συνεργάτες τους επισκέφτηκαν το νέο Αρχαιολογικό  Μουσείο της Μεσσαράς όπου επιθεώρησαν  τις  εργασίες ολοκλήρωσης της έκθεσης της μόνιμης συλλογής. Η Υπουργός, όπως και ο Περιφερειάρχης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την  πορεία των  εργασιών στο νέο Μουσείο, το οποίο, όπως δήλωσαν θα είναι έτοιμο να παραδοθεί το επόμενο τρίμηνο.

Σύσκεψη Λίνα Μενδώνη

Υπενθυμίζεται ότι η  Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, βρίσκεται στο Ηράκλειο, καθώς συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη.

Σύσκεψη Λίνα Μενδώνη

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ