Ο Σύλλογος "Ελπίδα" για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Newsroom
Newsroom

Οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου συγκεντρώνει βοήθεια για τα θύματα του Εγκέλαδου

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα θύματα του τρομακτικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία στέλνουν οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, παρά τις πενιχρές δυνατότητες του Συλλόγου "Η Ελπίδα" θα συγκεντρώσουν βοήθεια για τους πληγέντες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του σεισμού σε Τουρκία και Συρία με τους χιλιάδες νεκρούς και τον μεγάλο αριθμό αστέγων, πονά και αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τη συμπαράσταση του στους πληγέντες ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης. Ως ομοιοπαθής γνωρίζουμε τι θα πει να χάσεις γνωστούς, συγγενείς καθώς και το σπίτι σου, το κατάστημα σου, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής μέσασε λίγα δευτερόλεπτα, όπως επίσης γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι θα πεί να ζεις μακρυά από ένα φυσιολογικό σπίτι για μήνες ή και για χρόνια, εγκλωβισμένος σε εργοταξιακά κοντέινερ, αποκομμένος απο τους παλιούς γνωστούς.

Μη έχοντας την δυνατότητα της παροχής υλικής ανακούφισης καθώς και της φιλοξενίας ως ομοιοπαθής πλητόμενη περιοχή θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνους τους δρόμους της αγάπης οι οποίοι θα αποτελέσουν την αρχή άμβλυνσης των δυσκολιών για να επιστρέψουν οι κάτοικοι σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής μακρυά από τις οδυνηρές αναμνήσεις του φονικού σεισμού.

Ως σύλλογος με τις μικρές και πενιχρές δυνατότητες θα συμβάλουμε και εμείς στη συγκέντρωση βοήθειας στοιχιζόμενοι δίπλα στους φορείς καθώς επίσης φιλοδοξούμε να βρούμε συνοδοιπόρους και να οργανώσουμε μαζί την συμβολική οληγοήμερη φιλοξενία προς ανακούφιση παιδιώναπο τις πληγείσες περιοχές.

Η καρδιά μας δίπλα σας".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ