Στην Ιρλανδία εκπαιδευτικοί του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου συμμετέχει κατά το σχολικό έτος 2022-2023 σε ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+  KA210 που ανήκει στην κατηγορία συμπράξεων Σχολείων με τίτλο: «Bringing STEM in our Classrooms». Στα πλαίσια υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών επισκέφτηκε το Κoρκ  της Ιρλανδίας από τις 17/1 έως 22/1 και συμμετείχε σε δράσεις που αξιοποιούν την τεχνολογία STEM μέσα σε μια σχολική τάξη. Το πρόγραμμα υλοποιείται από 6 χώρες συνολικά: Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συντονιστικός οργανισμός είναι το Σχολείο της Ιρλανδίας Watergrasshill National School στο Κορκ.  Την Ελληνική εκπροσώπηση σε αυτή την αποστολή ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Μαρκάκης Πολυχρόνης και Κουκάκης Γιώργος (καθηγητής Πληροφορικής του Σχολείου), όπου και ξεναγήθηκαν από τους συναδέλφους τους στις εγκαταστάσεις του Watergrasshill National School και παρακολούθησαν δια ζώσης έναν διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας, βασισμένο στην τεχνολογία STEM.

6o Δημοτικό Σχολείο Erasmus

Με τον όρο STEM αναφερόμαστε στον ολοκληρωμένο και ενοποιημένο σχεδιασμό μιας διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που δίνει έμφαση στην ανακαλυπτική μέθοδο της γνώσης, στις ερευνητικές και διαθεματικές εργασίες και δραστηριότητες με την βοήθεια των Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών, στοιχείων που αποτελούν τα κύρια πεδία του STEM.

Erasmus 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες αυτής της τεχνικής ώστε να συνδέσουν τη μάθηση –θεωρητική γνώση- με την πραγματικότητα –πρακτική εφαρμογή και να φέρουν τους μαθητές πιο κοντά στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Η Ελληνική αποστολή επέστρεψε στο Ηράκλειο με πολλαπλά οφέλη και εμπειρίες έχοντας ήδη αρχίσει την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων μέσα στο σχολείο. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου αποστολές με εκπαιδευτικούς από τις χώρες που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα θα φιλοξενηθούν στο Ηράκλειο στα πλαίσια συνεργασίας που έχουν αναπτύξει όλο αυτό το διάστημα για την ολοκλήρωση των εργασιών και την διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων της εν λόγω δράσης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ