ΟΕΣΚ: Αίτημα για επαναφορά καθολικής ρύθμισης 120 δόσεων

ΟΕΣΚ: Αίτημα για επαναφορά καθολικής ρύθμισης 120 δόσεων

Για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές

Επαναφορά της καθολικής ρύθμισης 120 δόσεων για φορολογικές – ασφαλιστικές οφειλές ζητά η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, με επιστολή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης. 

Στην επιστολή αναφέρεται: 

"Oπως προκύπτει από τα αντικειμενικά γεγονότα, η πρωτοφανής κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώσαμε τους προηγούμενους μήνες λόγω της πανδημίας δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, βρίσκεται σε φάση έξαρσης και ίσως ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα.
Η αγορά βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία. Οι ελπίδες για μερική ανάκαμψη της κατανάλωσης με την έστω και καθυστερημένη έναρξη της τουριστικής κίνησης, δεν επαληθεύτηκαν, με αποτελέσματα οι εμπορικές επιχειρήσεις να έχουν απωλέσει πλέον το 50% του τζίρους τους.

Oλα τα ευνοϊκά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που λάβατε το προηγούμενο διάστημα φαίνεται τώρα να μην επαρκούν. Ενώ οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας εκτός των άλλων είναι αντιμέτωπες με την άμεση υποχρέωση εξόφλησης των επιταγών covid 19, των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων που λόγω της πανδημίας πήραν παράταση αλλά και των τρεχουσών υποχρεώσεων  τους.
Από τα υφιστάμενα οικονομικά δεδομένα, τα οποία είναι βεβαίως εις γνώση σας, είναι βέβαιο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις  αυτές δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.
Λόγω των παραπάνω και μετά από αίτημα των μελών μας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης  ζητάει  την καθολική επαναρρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις, ώστε αφενός να δοθεί μια ανάσα ρευστότητας και αφ’ εταίρου να εισρεύσουν χρήματα στα κρατικά ταμεία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Η ρύθμιση αυτή θα πρέπει να είναι καθολική ώστε να περιλαμβάνει όχι μόνο όσους εντάχθηκαν σε παλαιότερα προγράμματα 120 δόσεων, αλλά και αυτούς που με άλλα ευνοϊκότερα οικονομικά δεδομένα είχαν επιλέξει ρυθμίσεις μικρότερης διάρκειας, που τώρα όμως λόγω της πανδημίας απωλέστηκαν καθώς βέβαια και όλες τις νέες οφειλές που προέκυψαν ή θα προκύψουν λόγω της πανδημίας.
Η ρύθμιση θα πρέπει επίσης να παραμείνει ανοιχτή για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, γιατί είναι βέβαιο ότι οι λόγοι που την επιβάλουν δεν πρόκειται να εξαλειφθούν σύντομα.
Επειδή το αίτημα μας αφορά τη λύση σε καίρια προβλήματα των επιχειρήσεων που θα εκδηλωθούν άμεσα και η οποιαδήποτε καθυστέρηση ενδεχομένως θα έχει δραματικές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα και την απασχόληση των εμπορικών επιχειρήσεων, προσδοκούμε στη θετική σας ανταπόκριση".
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ