ΟΓΕ: Στο δρόμο για τα δικαιώματα των γυναικών

ΟΓΕ: Στο δρόμο για τα δικαιώματα των γυναικών

"Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, για ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά"

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που βιώνουν τη βαρβαρότητα που γεννά ο πόλεμος, που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τη στήριξη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, έστειλε η συγκέντρωση μαζικών φορέων, σωματείων και των ομάδων γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου χθες, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 

Με πικέτες που αποτύπωναν τα αιτήματα, μοιράζοντας κόκκινα γαρύφαλλα και με χάρτινα περιστέρια που κρατούσαν τα μικρά παιδιά συμβολίζοντας την ειρήνη των λαών, βροντοφώναξαν συνθήματα όπως: «8 Μάρτη σύμβολο αγώνα, θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Αλληλεγγύη το όπλο των λαών, ΟΧΙ στο μίσος των εθνικιστών», «Λάστιχο ωράρια, δουλειά τις Κυριακές, είμαστε εργαζόμενες και όχι μηχανές» και «Ένωση και ΝΑΤΟ σφάζουν τους λαούς, για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς». 

Εξέφρασαν την καταδίκη τους στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που εξαπολύουν πολέμους, διαλύουν χώρες, οδηγούν λαούς στην προσφυγιά και τη μετανάστευση.  

Απηύθυναν κάλεσμα αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, για ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης και με ενημέρωση των εργαζομένων στα λιγοστά ανοιχτά μαγαζιά, αφού η σημερινή Κυριακή ήταν μία από τις πολλές που ο νόμος επιτρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων.

Οι διαδηλωτές μοίρασαν κόκκινα γαρύφαλλα σε όλες τις γυναίκες και προσπάθησαν να περάσουν το πραγματικό μήνυμα της ημέρας. Οι κλωστουφαντουργίνες της Ν. Υόρκης διαδήλωναν το 1909 διεκδικώντας “ψωμί και τριαντάφυλλα”, δηλαδή πάλευαν και για το 8ωρο και τους μισθούς και για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αλλά και για πολιτισμό και ψυχαγωγία, για όλες τις πλευρές της ζωής της εργάτριας.  Σήμερα οι γυναίκες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, της ΟΓΕ τραβάμε μπροστά ανυποχώρητα παίρνοντας τη σκυτάλη του αγώνα. Παίρνουμε θάρρος από τα παραδείγματα γυναικών που αγωνίζονται, διεκδικούν και κερδίζουν μας γεμίζουν δύναμη και μας δείχνουν πως η διέξοδος για εμάς βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση. Σπάμε τις αλυσίδες του φόβου και διεκδικούμε συλλογικά τα δικαιώματα μας στην εργασία στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο. Βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους και προσφυγιά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ