"Όχι στο κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ"

Newsroom
Newsroom

"ΔΕΝ αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση"!

Με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις με το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

"Την ίδια στιγμή που η εργατική λαϊκή οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με την ακρίβεια, την ανεργία, την ανασφάλεια για την επόμενη μέρα , την ακριβοπληρωμένη υγεία και παιδεία ,παράγοντες που επιδρούν αρνητικά και επιδεινώνουν την ψυχική υγεία του ατόμου , οι ίδιοι που δημιουργούν αυτή την κατάσταση οδηγούν την Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ σε κλείσιμο!

Μόνο  οργή και αγανάκτηση μας δημιουργεί το γεγονός ότι η μοναδική δημόσια δομή για όλη την Κρήτη και τα νησιά του Ν. Αιγαίου σταμάτησε να νοσηλεύει και να εφημερεύει!

Οι ευθύνες  για αυτή την κατάσταση βαραίνουν τόσο τις κυβερνήσεις όσο και τις διοικήσεις ΥΠΕ και ΠΑΓΝΗ αφού γνώριζαν ότι από την αρχή η κλινική υπολειτουργούσε , αλλά δεν άκουσαν τους εργαζόμενους της κλινικής και το σωματείο τους που είχε προειδοποιήσει για αυτή την κατάσταση. Από την αρχή η δημιουργία της αναγκαίας αυτής κλινικής ήταν προβληματική παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων που δούλευαν χωρίς άδειες και ρεπό για να μπορέσει να λειτουργήσει η κλινική. Δε μας κάνει εντύπωση βέβαια καθώς η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ που εγκαινιάστηκε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ , δεν είχε  μόνιμο προσωπικό ενώ μέσα σε αυτά τα χρόνια η συρρίκνωση της ήταν σκόπιμη και διαρκής χωρίς το αναγκαίο προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες- ειδικά μέσα στην πανδημία και μετά- με εξακριβωμένες  συνέπειες στον ψυχισμό των παιδιών με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σήμερα.

ΔΕΝ αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση!

Δηλώνουμε σε όλους τους αρμόδιους: ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής κλινικής και καμίας δημόσιας δομής υγείας! Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα! Μας αφορά όλους! Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και μαζί απαιτούμε:

·Να προκηρυχτούν ΑΜΕΣΑ το σύνολο των οργανικών θέσεων των γιατρών που παραμένουν κενές! Η Παιδοψυχιατρική να στελεχωθεί με μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

·Να αποζημιωθούν άμεσα οι χρωστούμενες εφημερίες των γιατρών της Παιδοψυχιατρικής.

·Να λυθεί άμεσα το χωροταξικό πρόβλημα της κλινικής: Επιστροφή των χώρων της Παιδοψυχιατρικής ώστε τα παιδιά να νοσηλεύονται με ασφάλεια!

·Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμες προσλήψεις σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ΚοιΚεΨΥΠΕ και ΚΕΔΑΣΥ. Δημιουργία ξενώνα βραχείας νοσηλείας και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για εφήβους"

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ