Οι αντιπεριφερειάρχες για τους ελέγχους στο γηροκομείο: "Δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό"

Οι αντιπεριφερειάρχες για τους ελέγχους στο γηροκομείο: "Δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό"

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων τονίζει ότι δεν έχει σταλεί «καμία καταγγελία επώνυμη και ανώνυμη για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας»

«Δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό» στους ελέγχους που γίνονται από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας στο γηροκομείο στα Χανιά για την οποία ερευνώνται από τις Αρχές καταγγελίες για τις συνθήκες θανάτου ηλικιωμένων, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ενώ σημείωσε πως στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας δεν έχει σταλεί «καμία καταγγελία επώνυμη και ανώνυμη για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας».

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη με τον κ. Καλογερή να τονίζει ότι οι υπηρεσίες του θα σταθούν αρωγός σε αυτές παρέχοντας κάθε βοήθεια.

Αναφερόμενος ωστόσο στους ελέγχους που έγιναν στην μονάδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας τόνισε: «Οι υπηρεσίες μας ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο που υπήρχαν αυστηρά μέτρα λόγω covid -19 πραγματοποίησαν ελέγχους αρκετές φορές. Δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό όσον αφορά τη λειτουργία της μονάδας σε σχέση με το δικό μας αντικείμενο των ελέγχων».

Όπως εξήγησε ο κ Καλογερής ο επόπτης δημόσιας υγείας ελέγχει την κτιριακή υποδομή, τις προδιαγραφές των τροφίμων, τους χώρους παρασκευής φαγητού, τα διαιτολόγια των ασθενών και την καθαριότητα. Παράλληλα ελέγχονται οι συμβάσεις που αφορούν τις ιατρικές καλύψεις της μονάδας και του προσωπικού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων επισήμανε ότι και κατά τον τελευταίο αιφνιδιαστικό έλεγχο, δεν διαπιστώθηκαν στην μονάδα παραβάσεις.

Αναφερόμενος στη λειτουργία της μονάδας τόνισε ότι η εγκατάσταση λειτουργεί από το 2009, μονιμοποιήθηκε το 2012 και επεκτάθηκε το 2019. Όπως ανέφερε, «το διάστημα αυτό, δεν υπήρξε στις υπηρεσίες μας καμία καταγγελία επώνυμη και ανώνυμη για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας».

"Από τους ελέγχους που έχουν γίνει από τη Διεύθυνση Υγειονομικής Μέριμνας, το τελευταίο εξάμηνο, δεν έχει παρατηρηθεί κάτι από αυτά που λέγονται και αναφέρονται στα Μέσα" είπε ο αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς.

"Δυστυχώς δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη παρά τους συχνούς ελέγχους λόγω και covid. Σαν υπηρεσία είμαστε εδώ, καιροφυλακτούμε, να δούμε τα πραγματικά γεγονότα και το λόγο έχει η Δικαιοσύνη" - είπε ο Διευθυντής Κοινωνικής Πρόνοιας Σπύρος Επιτροπάκης.

 

Δείτε επίσης:

Γηροκομείο στα Χανιά: «Απειλές και εκβιασμό» καταγγέλλει ο δικηγόρος της δομής

Συνελήφθη νοσηλευτής του γηροκομείου στα Χανιά

Μαρτυρία για το γηροκομείο: «Έρχονταν υγιείς και σε μία εβδομάδα ήταν τσουβάλια»

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ