Οι αστυνομικές επιχειρήσεις "ξετρύπωσαν" δύο φυτείες κάνναβης

Newsroom
Newsroom

Κατασχέθηκε επίσης μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Δευτέρας σε περιοχή του Δήμου Χανίων κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης και περισσότερα από 10 κιλά κάνναβης.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Δίωξης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων. 

φυτεία κάνναβης Χανιά

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Χανίων και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φυτεία αποτελούμενη από 15  δενδρύλλια κάνναβης που βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 3 και μέτρα τα οποία αφού εκριζώθηκαν στην συνέχεια κατασχέθηκαν. Ακόμη κοντά στη φυτεία εντοπιστήκαν δύο χώροι αποξηραντηρίου δενδρυλλίων κάνναβης και συνολικά βρεθήκαν και κατασχέθηκαν 10 κιλά και 220 γραμμάρια κάνναβης καθώς και ζυγαριά ακριβείας. 

φυτεία κάνναβης Χανιά

Από τη διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι 30χρονος άνδρας είναι ο καλλιεργητής της εν λόγω φυτείας ο οποίος και αναζητείται ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε η σχετική  δικογραφία.

φυτεία κάνναβης Χανιά

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Και δεύτερη φυτεία "ορφανή"

Μια δεύτερη επιχείρηση εξερεύνησης διοργανώθηκε επίσης το πρωί της Δευτέρας σε περιοχή του Δήμου Χανίων. Κατά τη διάρκειά της εντοπίστηκε σε δασική έκταση και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν με επιμέλεια 20 δενδρύλλια ύψους έως και 2 μέτρα τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης. Και στην περίπτωση αυτή τα δενδρύλλια ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων .
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ