Οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο για τις αναθέσεις στις θέσεις ευθύνης

Οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο για τις αναθέσεις στις θέσεις ευθύνης

"Η πρακτική αυτή δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος" λένε σε ανακοίνωσή τους

Στα προβλήματα που προκαλεί η πρακτική της ανάθεσης καθηκόντων σε θέσεις ευθύνης, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως άλλωστε και στην πλειονότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Εργαζομένων Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Στη σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν τα εξής:

"Στο  Βενιζέλειο  , όπως και στην πλειονότητα των  νοσοκομείων δεν έχουν πραγματοποιηθεί κρίσεις για την πλήρωση των θέσεων ευθύνης  της  Διεύθυνσης Ν.Υ. για πάνω από μια δεκαετία. Αξιοποιώντας αυτό το γεγονός   οι  Διοικητές  αναθέτουν χωρίς αντικειμενικά και μετρήσιμα   κριτήρια,  προσωρινά  καθήκοντα που τελικά γίνονται μόνιμα, σε όσους θεωρούν ότι πρέπει  να Προΐστανται στις θέσεις ευθύνης της Ν.Υ.. Δυστυχώς κανείς δεν έχει προχωρήσει στη συγκρότηση ή ενεργοποίηση των υπηρεσιακών συμβουλίων για  την επιλογή στελεχών διοίκησης με αξιοκρατικά κριτήρια, όπως ορίζει ο ν. 4369/2016. 

Σε αυτή λοιπόν την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και ενώ το νοσοκομείο προετοιμάζεται για το άνοιγμα 3ης κλινικής covid -19 για την κάλυψη των αναγκών για νοσηλεία ασθενών, αιφνιδιαστικά γίνεται  ανάθεση καθηκόντων σε νέο τομεάρχη Ν.Υ. ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων διοικήσεων που έπρατταν ακριβώς το ίδιο.

Η  συνέχιση αυτής της απαράδεκτης   πρακτικής δημιουργεί, όπως ήταν αναμενόμενο, προβλήματα στην εύρυθμη  λειτουργία του νοσοκομείου, προκαλεί διάσπαση , διχόνοια   και καλλιεργεί την καχυποψία μεταξύ των εργαζόμενων.

ΖΗΤΑΜΕ :

1) Να σταματήσει  το απαράδεκτο καθεστώς αναθέσεων καθηκόντων σε θέσεις ευθύνης  στο νοσοκομείο.

2) Να προχωρήσει επιτέλους η συγκρότηση ή ενεργοποίηση των υπηρεσιακών συμβουλίων που θα εκκινήσουν τη διαδικασία κρίσεων για την επιλογή στελεχών διοίκησης με αξιοκρατικά κριτήρια.

Εμείς από τη πλευρά μας ως Ε.Ε.Β. δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα μας για πραγματοποίηση κρίσεων με αξιοκρατικά κριτήρια για τη πλήρωση θέσεων ευθύνης κα  θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητα των  συναδέλφων μας κόντρα σε οποιαδήποτε διασπαστική πρακτική".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ