Οι εξελίξεις της πανδημίας επηρεάζουν και το πετρέλαιο

Πεσμένη η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων- Στο Livetalks μίλησε ο πρόεδρος Βενζινοπωλών Ν. Ηρακλείου κ Λυκούργος Σαμόλης

Κρυώνει ο καιρός, “ζεσταίνεται” η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης! Η μέση τιμή του στο Ηράκλειο κυμαίνεται στα 82-83 λεπτά – λίγο πιο “τσιμπημένη” είναι στην ενδοχώρα.

Είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε αυτή την τιμή” είναι η διαπίστωση του προέδρου των Βενζινοπωλών νομού Ηρακλείου Λυκούργου Σαμόλη.

Το χαμηλό κόστος, σε συνδυασμό με τις πεσμένες θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, αύξησαν τις παραγγελίες και την... κινητικότητα!

Αλλά υπάρχει κι άλλη μία παράμετρος που επηρεάζει τον ρου των... γεγονότων και της ταχύτητας με την οποία διοχετεύεται ο “μαύρος χρυσός”: Όσο εξισορροπείται – έστω και με ταχύτητα ... χελώνας – η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας, τόσο θα παίρνουν όλοι και όλα τα... πάνω τους! Απ’ τον φυσικό αυτό κανόνα της αγοράς, δεν εξαιρείται και η τιμή του πετρελαίου, με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών νομού Ηρακλείου Λυκούργο Σαμόλη να απευθύνει έκκληση – μέσω του Livetalks – στους καταναλωτές, ώστε ο τελευταίοι να γεμίσουν το συντομότερο δυνατό τους καυστήρες τους!

Όσο εξομαλύνεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό, η τιμή του βαρελιού του αργού πετρελαίου θα αυξάνεται. Και θα πρέπει να περιμένουμε αυξήσεις σε όλα τα καύσιμα”, μας προετοιμάζει ο κ. Σαμόλης.

Μικρές αυξομειώσεις παρουσιάζει και η τιμή της βενζίνης, η μέση τιμή της οποίας είναι στο 1,44 -1,45.

Η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων έχει πέσει πάρα πολύ: Πριν το δεύτερο lockdown ήταν ήδη στο 50% και με το που επιβλήθηκε η καραντίνα το ποσοστό πήρε την ανιούσα και η δουλειά την... κατιούσα, ειδικά εντός της πόλης του Ηρακλείου!

Δείτε όσα είπε ο πρόεδρος Βενζινοπωλών Ν. Ηρακλείου κ Λυκούργος Σαμόλης στο Livetalks

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ