Οι "φουσκωμένοι" λογαριασμοί νερού, η ΔΕΥΑΗ και οι κούριερ

Ελένη Μπουρμά
Ελένη Μπουρμά

Ερωτήματα για τα "μπιλιετάκια" του νερού που κατέφθασαν σε σπίτια κι επιχειρήσεις στο Ηράκλειο

Έξω φρενών είναι οι κάτοικοι στα Καμίνια Ηρακλείου μετά τους "φουσκωμένους" λογαριασμού νερού που κατέφθασαν τις τελευταίες ημέρες προκαλώντας πονοκέφαλο!

Όπως ανέφεραν στο Cretalive, έλαβαν ειδοποιητήρια με λογαριασμούς νερού από... 193 έως και ...650 ευρώ.

Δηλαδή πρόκειται, όπως αναφέρουν, για λογαριασμούς που ήρθαν μαζεμένοι και, φυσικά, πολύ μεγαλύτεροι από ότι περίμεναν.

Μάλιστα, όλο αυτό το διάστημα που δεν έφταναν λογαριασμοί νερού, αναρωτήθηκαν τι απέγινε και τηλεφωνώντας στα κεντρικά της ΔΕΥΑΗ, όπως είπαν, έπαιρναν την  απάντηση: "Θα έρθουν. Μην ανησυχείτε"...

Ωστόσο, οι δημότες δεν πίστευαν στα μάτια τους με τα ποσά που καλούνται τώρα να πληρώσουν, και μάλιστα σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές, και αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν μαζικά, ζητώντας το δίκιο τους.

Πριν από μερικές ημέρες, λοιπόν, κατέφυγαν στη ΔΕΥΑΗ και με την απάντηση που πήραν η αγανάκτησή τους είναι πια μεγαλύτερη.

Όπως ενημερώθηκαν, λοιπόν, η Δημοτική Επιχείρηση άλλαξε την εταιρεία κούριερ με την οποία συνεργαζόταν και με την αλλαγή αυτή υπήρξε μία καθυστέρηση στην αποστολή των λογαριασμών...

Όμως, όπως εξήγησαν στο Cretalive, στα μπιλιετάκια περιλαμβάνονται προσαυξήσεις και πρόσθετες χρεώσεις και τώρα προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους.

Μιλώντας στο Cretalive ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιάννης Δεικτάκης, τόνισε ότι πράγματι υπήρξε μία αλλαγή στην εταιρεία κούριερ, καθώς ιδιώτης προσέφερε πολύ καλύτερη προσφορά κι έτσι ανέλαβε το μεταφορικό έργο, αλλά τον πρώτο καιρό και μέχρι να "βρουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία αυτή τα πατήματά τους" υπήρξε μία καθυστέρηση στην αποστολή των λογαριασμών.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι υπάρχει αδυναμία των δημοτών, όμως, κάλεσε όποιον επιθυμεί να προσέλθει για ρύθμιση στη ΔΕΥΑΗ κι εξήγησε ότι οι προσαυξήσεις, για τις οποίες μιλούν οι Ηρακλειώτες, είναι πολύ πολύ μικρές.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ