Οι γιατροί του Ηρακλείου για τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Οι γιατροί του Ηρακλείου για τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εδώ και καιρό βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς εργασιακές συνθήκες, αναφέρουν μεταξύ άλλων

Την άμεση ανάκληση της απόφασης για έναρξη διαδικασίας πειθαρχικής δίωξης στη διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ  με τη σειρά μας την τακτική της διοίκησης του νοσοκομείου και της 7ης ΥΠΕ για την έναρξη διαδικασίας πειθαρχικής δίωξης στη συνάδελφο διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση της.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εδώ και καιρό βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς εργασιακές συνθήκες, με πολλούς από εμάς στα όρια εξουθένωσης εξ αιτίας της πανδημίας αλλά και της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Χωρίς την πραγματική ενίσχυση δημόσιου συστήματος υγείας με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό , υπονομεύεται όχι μόνο η αποτελεσματικότητα και η ίδια η ύπαρξη του ,αλλά κυρίως διακυβεύεται η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών. Είναι μονόδρομος λοιπόν οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΕΣΥ και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κυρίως εν όψει της μακροχρόνιας εμβολιαστικής περιόδου του πληθυσμού, έτσι ώστε τα νοσοκομεία να μην επωμιστούν και αυτήν τη λειτουργία εις βάρος όλων των άλλων δραστηριοτήτων τους.

Τέλος η απόδοση πολιτικών ή άλλων κινήτρων (και μάλιστα με φωτογραφικό υλικό) σε συναδέλφους ύστερα από την μαζική αντίδραση των συναδέλφων μας (πάνω από 50 εργαζόμενοι και 4000 υπογραφές ) στις αυταρχικές και μη αποτελεσματικές ενέργειες της διοίκησης μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους και ελλοχεύουν κινδύνους επιστροφής σε απαράδεκτες πρακτικές του παρελθόντος. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ