Οι Χανιώτες καθάρισαν το λιμάνι τους

Οι Χανιώτες καθάρισαν το λιμάνι τους

“Πνιγμένος” σε απορρίμματα ο βυθός του

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο βυθός του ενετικού λιμανιού από τα σκουπίδια. Πλαστικά, λάστιχα, γυάλινα μπουκάλια, σπασμένα δίχτυα, καρέκλες μέχρι και… μπαταρίες αυτοκινήτων έχουν κατά καιρούς ανασυρθεί από το παλιό λιμάνι, αποδεικνύοντας πως ο σεβασμός προς το περιβάλλον αλλά και τη “βιτρίνα” της πόλης αποτελεί ακόμα ζητούμενο.

Το πρωί του Σαββάτου περισσότεροι από 100 εθελοντές και 40 δύτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για να καθαρίσουν τον βυθό του ενετικού λιμένα.

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και ξεκίνησαν τον καθαρισμό, ενώ το λιμενικό απαγόρευσε κάθε κίνηση σκάφους προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δυτών.

Λίγη ώρα μετά την κατάδυση των εθελοντών βγήκε και η πρώτη “ψαριά”: λάστιχα αυτοκινήτων και πλαστικά. Στην ακτή υπήρχαν φορτηγά της ΔΕΔΙΣΑ στα οποία φορτώνονταν τα σκουπίδια.

«Με την Covid που τα νερά ήταν πολύ πιο καθαρά από κάθε άλλη φορά η εικόνα μέσα στον βυθό δεν ήταν αυτή που αρμόζει στο ενετικό λιμάνι. Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία να ξεκινήσει ένας καθαρισμός καθώς θεωρούμε ότι το ενετικό λιμάνι αποτελεί ορόσημο για τον τόπο μας και πρέπει να είναι καθαρό», σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μανώλης Κοτσιφάκης.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ