Οι Ομάδες Γυναικών στηρίζουν τους εργαζόμενους σε Τουρισμό & Επισιτισμό

Οι Ομάδες Γυναικών στηρίζουν τους εργαζόμενους σε Τουρισμό & Επισιτισμό

Οι γυναίκες παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν τη συγκέντρωση των σωματείων στο Ηράκλειο

Οι Ομάδες Γυναικών Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Μοιρών της ΟΓΕ παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν  την συγκέντρωση των σωματείων στο Ηράκλειο, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες γυναίκες στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

                Οι εποχικοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό – Επισιτισμό είναι εδώ και ένα χρόνο σε αγώνα επιβίωσης, πασχίζουν για το εισόδημα και για την προστασία της υγείας τους.

                Εκατοντάδες – χιλιάδες γυναίκες έχουν χάσει τη δουλειά τους, ζουν με πενιχρά εισοδήματα, με πετσοκομμένους μισθούς ή ακόμα και χωρίς ένα στοιχειώδες εισόδημα.

                Οι εργαζόμενοι στον κλάδο διεκδικούν μέτρα προστασίας του εισοδήματος, θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά, σε μια δουλειά με δικαιώματα, με ένσημα, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με μισθούς που θα εξασφαλίζουν τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των οικογενειών τους. Θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά με ασφάλεια, με μέτρα και πρωτόκολλά που να καλύπτουν την υγεία και όχι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των ξενοδόχων και της μεγαλοεργοδοσίας για κέρδη.

                Οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου θα πουν στους εργαζόμενους ότι οι επιχειρήσεις τους έχασαν πολλά, δυσκολεύτηκαν, άλλες  ακόμα και έκλεισαν. Αυτό είναι αλήθεια για τις μικρές επιχειρήσεις, για τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου. Όμως οι ξενοδόχοι, οι μεγαλοεργοδότες με 10-20-50-100 εργαζόμενους έχουν κάνει το κουμάντο τους τα προηγούμενα χρόνια, έχουν τους νόμους των κυβερνήσεων να προστατεύουν τα κέρδη τους και έχουν εκατομμύρια στήριξη από την κυβέρνηση.

Όμως στους εργαζόμενους θα έρθουν να κλαφτούν. Στους εργαζόμενους, που μοιράζουν το ψωμί στα τέσσερα, που τα παιδιά τους φέτος πήγαν σχολείο από το κινητό, ή δεν παρακολούθησαν καθόλου την τηλεκπαίδευση, που τα χρέη τους σε τράπεζες, νοίκια έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Οι εποχιακές εργαζόμενες στον Τουρισμό-Επισιτισμό δεν δεχόμαστε να δουλέψουμε για ψίχουλα. Δεν δεχόμαστε να δουλέψουμε χωρίς ένσημα, ανασφάλιστες. Δεν δεχόμαστε να δουλέψουμε χωρίς έλεος, να μην «στένεται» το σώμα μας από την κούραση. Δεν δεχόμαστε να δουλέψουμε χωρίς μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Για να επιστρέψουμε όλοι τώρα για δουλειά, ζητάμε:

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστς με ευθύνη της κυβέρνησης, κλιμακίων του ΕΟΔΥ, γιατρών εργασίας
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας
  • Σταθερή εργασία
  • Επίδομα ανεργίας 600€ σε όσους δεν δουλέψουν
  • Μόνιμες προσλήψεις στην υγεία
  • Επίταξη όλων των κλινών ΜΕΘ και υπηρεσιών υγείας για να μην μείνει κανένας χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με συχνά δρομολόγια, προσλήψεις εργαζομένων ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων

Καλούμε όλες τις γυναίκες να μπουν στις ομάδες γυναικών της ΟΓΕ και συνολικά τους εργαζόμενους του κλάδου, να γραφτούν στα σωματεία, στις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς.

Κανένας και καμία μόνη της!

Όλοι στην τιμημένη εργατική Πρωτομαγιά, στην απεργία στις 6 Μάη, 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ