Οι περιορισμοί και τα μέτρα κλείνουν επιχειρήσεις

Οι περιορισμοί και τα μέτρα κλείνουν επιχειρήσεις

Βαρύ το πλήγμα στον κλάδο του επισιτισμού

Παγκρήτια συνάντηση επιχειρηματιών της εστίασης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με φόντο τα νέα αυστηρότερα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση στον χώρο της εστίασης. 

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη τόνισε μεταξύ άλλων πως "αυστηροποιουνται τα μέτρα. Πλήττεται ο κλάδος της εστίασης. Με τα νέα μέτρα και τους περιορισμούς δεν καθίστανται βιώσιμες οι επιχειρήσεις. Θα την πληρώσουν πάλι οι καταστηματάρχες που εδώ και καιρό προσπαθούν να κρατηθούν βιώσιμοι κι έχουν πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα". 

"Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας και να μην κλείσουμε" πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πολλές αντιδράσεις σε ο,τι έχει να κάνει με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι των γάμων και των εκδηλώσεων, στα κέντρα μαζικής εστίασης.

"Ο περιορισμός στα 100 άτομα δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί στην Κρήτη λόγω παραδόσεων και εθίμων δεν υπάρχουν τέτοιοι μικροί γάμοι. Ο περιορισμός αυτός είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τους ίδιους. Αναγκάζονται αρκετοί να κλείσουν. Υπάρχει θέμα λειτουργικό. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να πατάνε ένα κουμπί και να αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουν", σημείωσε η κα. Αντωνακάκη. 

"Καλό θα είναι να υπάρχει ισονομία. Εάν συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μαγαζιά και να βλέπουμε τα πάρκα μας και τις πλατείες γεμάτες κόσμο, αυτό είναι κάτι το αντιφατικό και μη σωστό. Ελπίζω ότι με κάποιο τρόπο θα μπορέσουν να μας υποστηρίξουν οικονομικά τουλάχιστον στα λειτουργικά μας έξοδα, γιατί αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Δεν πρέπει επίσης να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας. Αυτό είναι δύσκολο. Δεν θα μπορούμε τα μαγαζιά, στις 12, όταν οι πελάτες μας διασκεδάζουν να τους λένε βγείτε έξω γιατί πρέπει να κλείσουμε". 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ