Οι προσλήψεις στη ΔΕΗ Χανίων, στη Βουλή από το Φραγκίσκο Παρασύρη

Newsroom
Newsroom

Στην ερώτησή του ο Φραγκίσκος Παρασύρης παραθέτει την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Σταθμών Παραγωγής ΑΗΣ Χανίων

Με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Φραγκίσκος Παρασύρης, ζητά  άμεση ενημέρωση αναφορικά με τον αριθμό των προσλήψεων που έχουν γίνει στο Σταθμό ΑΗΣ των Χανίων, σύμφωνα με την Προκήρυξη 1/2021, καθώς και για τα  καταγεγραμμένα κενά στον ΑΗΣ Χανίων της ΔΕΗ και το σχεδιασμό για την προκήρυξη νέων θέσεων.

Στην ερώτησή του ο Φραγκίσκος Παρασύρης παραθέτει την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Σταθμών Παραγωγής ΑΗΣ Χανίων, όπως είχε αποσταλεί από την 16η Ιουνίου 2022 στον τότε Υπουργό κ. Σκρέκα.

 

Αναλυτικά η επιστολή των εργαζομένων

«Mε την Προκήρυξη  της ΔΕΗ Α.Ε. 1/2021 προκηρύχθηκε η πρόσληψη 169 θέσεων μόνιμου προσωπικού, ανά την Επικράτεια, για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει από συνταξιοδοτήσεις προσωπικού.

Μεταξύ αυτών των θέσεων περιλαμβάνονται και 7 μόνιμες θέσεις τεχνικών για τον Κλάδο ΑΗΣ Χανίων, ο οποίος παρουσιάζει σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την ασφάλεια ανθρώπων αλλά και εγκαταστάσεων.

Η έλλειψη αυτή του προσωπικού γίνεται περισσότερο έκδηλη δεδομένου ότι διανύεται περίοδος αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας λόγω θέρους.

Η ΔΕΗ προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την έλλειψη προσωπικού καταφεύγει σε ημίμετρα όπως: κάλυψη των θέσεων με εκτός έδρας απασχόληση ή δίνοντας κίνητρα παραμονής προσωπικού που βρίσκεται σε ηλικία συνταξιοδότησης, επιβαρύνοντας με τον τρόπο αυτό αδικαιολόγητα τον προϋπολογισμό της.

Παρά την ψήφιση του Ν. 4765/21 από τον προκάτοχό σας κ. Χατζιδάκη Κ., για τον εκσυγχρονισμό και την επιτάχυνση του συστήματος των προσλήψεων και παρά τις δικές σας δεσμεύσεις και υποσχέσεις κατά την επίσκεψή σας στα Χανιά για την γρήγορη διεκπεραίωση του διαγωνισμού, 14 μήνες μετά την προκήρυξη, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη.

Κατόπιν των παραπάνω καλείστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας καθώς η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού βαραίνει αποκλειστικά εσάς και την Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε.»


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ