ΚΡΗΤΗ

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για τον 40χρονο στο Φαράγγι του Αμπά

Καρέ-καρέ η διάσωση στο φαράγγι του Αμπά από επίγειες δυνάμεις καθώς το super puma δήλωσε αδυναμία προσέγγισης λόγω καθοδικών ρευμάτων στην περιοχή

Διάσωση

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση του 40χρονου άνδρα από το Φαράγγι του Αμπά, λίγα λεπτά μετά τις 15:00. Όπως έχουμε ήδη γράψει, η επιχείρηση ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι για την διάσωση ενός άντρα που τραυματίστηκε κατά την πτώση του, στο φαράγγι του Αμπά, στον Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων.

Image

 

Image

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες,το ελικόπτερο που κλήθηκε να συνδράμει στην προσπάθεια δήλωσε αδυναμία προσέγγισης λόγω καθοδικών ρευμάτων στην περιοχή, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να συνεχίζεται αποκλειστικά με επίγειες δυνάμεις. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η ΕΜΑΚ απομάκρυνε τον 40χρονο από το σημείο και τον παρέδωσε στο ΕΚΑΒ, στην περιοχή των Παρανύμφων.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν σήμανε συναγερμό στις Αρχές περίπου στις 13:35, χθες το μεσημέρι όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για πτώση άνδρα ελληνικής καταγωγής στο φαράγγι, που βρίσκεται στον Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων. 

Image

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, με 19 πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ, 12 μέλη της 3ης ΕΜΟΔΕ και τέσσερις πυροσβέστες από το ΠΚ Πύργου να κατευθύνονται στο σημείο προκειμένου να εντοπίσουν και να προσεγγίσουν το άντρα.

 

 

Image
Image
Image

 

Image

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση