Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο Ηράκλειο των Κώστα Αρβανίτη και Χριστόφορου Βερναρδάκη

Newsroom
Newsroom

«Δημοκρατία, Εκτροπή και Κράτος Δικαίου: Ευρωπαϊκό κεκτημένο και ελληνική πραγματικότητα»

Με μεγάλη επιτυχία τόσο από την αθρόα συμμετοχή, όσο και για το κλίμα που επικράτησε, πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, η ανοικτή εκδήλωση- συζήτηση που διοργάνωσε η θεματική δικαιωμάτων της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα:  «Δημοκρατία, Εκτροπή και Κράτος Δικαίου: Ευρωπαϊκό κεκτημένο και ελληνική πραγματικότητα», με εισηγητές τους: Κώστα Αρβανίτη, Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλος της επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Χριστόφορο Βερναρδάκη, βουλευτή Α΄ Αθήνας, πρώην υπουργό Επικρατείας και Σπύρο Δανέλλη, συντονιστή του Τμήματος Ευρωπαϊκής πολιτικής της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώην βουλευτή.

συριζα

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής

"Αναδείχθηκε η Κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει κάθε κοινωνική αντίδραση επιθετικά και με υπερβολική βία και καταστολή. Οι παρακολουθήσεις πολιτικών και άλλων προσώπων, η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι υποθέσεις διαφθοράς που μένουν ατιμώρητες ή και καλύπτονται,  είναι ψηφίδες μιας πολιτικής καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και υποσκάπτουν το Κράτος δικαίου. 

Συζητήθηκε εκτενώς τούτη η εκτροπή από το Ευρωπαϊκό και δημοκρατικό πλαίσιο, σε αντιπαραβολή με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Κυρίαρχη θέση στην εκδήλωση, είχε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ με το κυρίαρχο σύνθημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ, καθώς και η πρότασή του για προοδευτική Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών με απλή αναλογική. 

συριζα

Οι εισηγητές της εκδήλωσης είχαν σειρά επαφών στο Νομό:

  • Ο Κώστας Αρβανίτης, μαζί με κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, με επικεφαλής το Συντονιστή Δ. Κλαράκη, και το Βουλευτή Σ. Βαρδάκη, είχαν μια συνάντηση εργασίας με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ και άλλους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους. Συζητήθηκε η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τον κατώτατο μισθό σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που δεν υλοποιείται από την Κυβέρνηση της ΝΔ και κινδυνεύει η χώρα να πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα. Τονίστηκε ότι η Ε.Ε στο σύνολό της, είναι υπέρ της θεσμοθέτησης και εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα από την έλλειψη εργατικών χεριών στην περιοχή και οι σχετικές προτάσεις των συνδικάτων. 

συριζα

  • Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης με κλιμάκιο της θεματικής δικαιωμάτων και της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με επικεφαλής τον αναπληρωτή γραμματέα Νίκο Δρακάκη επισκέφθηκαν τον Λαβύρινθο στο Χουδέτσι, όπου είχε συνάντηση με τον Ross Daily και τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων Μ. Κοκοσάλη, ο οποίος και ενημέρωσε ότι ο Λαβύρινθος θα έχει ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, έργο για το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα για την υλοποίηση του, ο βουλευτής και πρώην υπουργός. Στη συνάντηση παρέστη και ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης. Ο Βουλευτής Χ. Μαμουλάκης λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, απουσίαζε στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τόσο η συμβολή του πολιτισμού σε κάθε πτυχή της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου, όσο και θέματα και που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης και αντιμετωπίζουν οι δημοτικές αρχές.
  • Σήμερα Σάββατο 01/04/2023, συντόνισαν σύσκεψη της διευρυμένης Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Ηρακλείου, με θέματα οργάνωσης του εκλογικού αγώνα. Ακολούθησε  επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Ε, στην αγορά του Ηρακλείου, όπου μοιράστηκε εκλογικό υλικό και θα συνομίλησαν με πολίτες."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ