Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι

Newsroom
Newsroom

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων είχε βρει μαρτυρικό θάνατο τον Φεβρουάριο του 2015 μέσα στο σπίτι του.

Ομόφωνα ένοχος για δύο ανθρωποκτονίες και απόπειρα ληστείας κρίθηκε ο 57χρονος για την διπλή δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού στο Σφηνάρι Κισσάμου, στα Χανιά. Ο δεύτερος κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για συνεργεία στο φόνο της γυναίκας.
Η υπεράσπιση ζήτησε το δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη για τον 57χρονο και του πρότερου έντιμου βίου για τον 40χρονο.

Επίσης, ζητήθηκε και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και για τον δεύτερο κατηγορούμενο. Όπως επίσης και το ελαφρυντικό ότι εξωθήθηκε στην πράξη του από τον πρώτο κατηγορούμενο υπό τον φόβο απειλών.

Η εισαγγελέας, βασιζόμενη σε πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, πρότεινε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί και είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια, για να αθωωθούν, ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά.  Τότε, κρίθηκαν αθώοι με ψήφους 6-1, με το σκεπτικό ότι στον τόπο του εγκλήματος δεν είχε βρεθεί γενετικό υλικό ή τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022.

 

Με πληροφορίες από zarpanews.gr

 

Δείτε επίσης

Την Παρασκευή η συνέχεια της δίκης για το διπλό φονικό των ηλικιωμένων

Ξανά στις δικαστικές αίθουσες η φρικτή υπόθεση δολοφονίας ηλικιωμένου ζευγαριού

Συνελήφθησαν ξανά οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία των ηλικιωμένων στο Σφηνάρι

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ