Ομόφωνα στο πλευρό των συμβασιούχων το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Υπερψηφίστηκε το ψήφισμα στήριξης, που ζήτησαν οι δικηγόροι τους

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου το ψήφισμα στήριξης των συμβασιούχων καταδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των συμβασιούχων.

Τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις συμβασιούχων, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από την εργασία τους και ζητούν να επιστρέψουν ή εξακολουθούν να εργάζονται και ζητούν να γίνει παράταση στις συμβάσεις τους, εκπροσωπήθηκαν από 4 διαφορετικούς δικηγόρους και αφορούν σε 122 άτομα συνολικά συζητήθηκαν απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι συμβασιούχοι εργάζονται ή εργάζονταν σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου, όπως Πρασίνου, Τεχνικές υπηρεσίες, Καθαριότητας, Κοιμητήριο και έχουν ως αίτημα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου να αναγνωρίζεται η άμεση και επιτακτική ανάγκη επιστροφής στις θέσεις εργασίας τους προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Σύσσωμο το Σώμα παρείχε στους συμβασιούχους το ψήφισμα στήριξης που ζήτησαν με την προϋπόθεση το δημόσιο να αναλάβει τη μισθοδοσία τους.

Ειδικότερα, «Οι εργαζόμενοι κάλυπταν εξ αρχής πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών όπου απασχολούντο καθώς ο δήμος είναι υποστελεχωμένος λόγω της πολύχρονης αδυναμίας πρόσληψης προσωπικού» δήλωσαν στο Cretalive οι δικηγόροι της ομάδας των 76 εκ των συμβασιούχων κα. Ευτυχία Κατσαρού και Ρήγας- Κωνσταντίνος Πετράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Μάνος Δρακωνάκης, ως νομικός εκπρόσωπος έτερης ομάδας συμβασιούχων δήλωσε πως «Είναι αδήριτη ανάγκη η επιστροφή στις θέσεις εργασίας τους. Γνωρίζουμε όλοι τη σημαντική υποστελέχωση που έχει ο δήμος καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψψης προσωπικού σε καίριες θέσεις εργασίας. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να τονιστεί ότι οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητοι για τον δήμο».

Σημειώνεται ότι έχει γίνει ήδη κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία οι δικηγόροι ζητούν από την ελληνική Δικαιοσύνη να αναγνωρίσει το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων και με έκδοση προσωρινής διαταγής να διαταχθεί η επιστροφή των συμβασιούχων στην εργασία τους.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνης την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στις 12:00 το μεσημέρι.

symvasiouxoi 1

 

Δείτε επίσης:

Δημοτικό Συμβούλιο: Ομόφωνα «ναι» στο ψήφισμα στήριξης 15 συμβασιούχων

Αυτή είναι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τους συμβασιούχους
 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ