Οροπέδιο Καθαρού: «πόλεμος» κτηνοτρόφων;

Newsroom
Newsroom

Ένας εμπρησμός και ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο κάδρο των Αρχών

Ο εντοπισμός του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε μαντρί κτηνοτρόφου στο Οροπέδιο Καθαρού αλλά και ο εμπρησμός στο μετόχι άλλου κτηνοτρόφου πριν από περίπου 15 ημέρες, στην ίδια περιοχή, είναι δύο περιστατικά που απασχολούν τις Αρχές του Λασιθίου τις τελευταίες ώρες.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν να υπάρχει κάποιος συσχετισμός ανάμεσα στα δύο περιστατικά, αν και όπως ανέφεραν δεν είναι καθόλου βέβαια για τη χρονική σειρά των γεγονότων καθώς υπάρχει πληροφόρηση ότι πιθανότατα εντοπίστηκε πρώτα ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, άσχετα αν αυτό καταγγέλθηκε την Κυριακή, 26 Μαϊου.

Πυροτεχνουργοί έχουν αναλάβει να ερευνήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό προκειμένου αφενός να αποφανθούν για την σοβαρότητα του αναφορικά με την συνδεσμολογία, την ποσότητα και το είδος της εκρηκτικής ύλης, αφετέρου να σταλούν τμήματα του στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμό τυχόν βιολογικού υλικού.

Πάντως στο κάδρο της έρευνας μπαίνουν και οι δύο περιπτώσεις λόγω της αντιπαλότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

 

Δείτε επίσης:

Μπήκε στη μάντρα του κι έπεσε πάνω σε έναν... αυτοσχέδιο μηχανισμό!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ