Ουρές κάνουν οι Ηρακλειώτες για rapid test

Ουρές κάνουν οι Ηρακλειώτες για rapid test

Εκατοντάδες άτομα έσπευσαν στην Λότζια - Οι έλεγχοι γίνονται δωρεάν απο κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Σε εξέλιξη είναι οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Λότζια Ηρακλείου

Όπως έχει ανακοινωθεί οι δειγματοληψίες θα γίνονται έως τις 14:00,  ενώ η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη. Υπό το βάρος και των όσων εξελίξεων των τελευταίων ημερών, με το "κοκκίνισμα" του Δήμου Ηρακλείου, εκατοντάδες άτομα έχουν σπεύσει να ελεγχθούν. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τη 1 μετά το μεσημέρι είχαν ελεγχθεί 820 άτομα, και δύο τεστ μόνο ήταν θετικά.

Όπως δήλωσε στο Livetalks η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, τα 6 κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν τους ελέγχους, μπορούν να κάνουν έως και 2.500 τεστ, κάτι που σημαίνει ότι αν συνεχίσει η αθρόα προσέλευση του κόσμου, η διαδικασία μπορεί να παραταθεί και μετά τις 2 το μεσημέρι. 

"Όλοι φοβόμαστε την παράταση των μέτρων που ισχύουν ήδη στο Δήμο Ηρακλείου" τόνισε ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να παραταθεί το ... "κοκκίνισμα" του Δήμου, και σημείωσε ότι η σημερινή διαδικασία - μαζί με άλλου παράγοντες - θα παίξει ρόλο στην απόφαση των επιστημόνων. 

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονοική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, με τη συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου. Πολύτιμη ήταν και η συνδρομή των εργαζομένων στη ΔΕΠΑΝΑΛ οι οποίοι από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, βρίσκονταν στο χώρο και οργάνωσαν τη διαδικασία. 

lotzia
 

Rapid Test Ηράκλειο

lotzia
lotzia

Rapid Test ΗράκλειοRapid Test Ηράκλειο
 

Rapid Test Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ