"Γελάνε και τα κατσίκια με το lockdown στο Ηράκλειο"

"Γελάνε και τα κατσίκια με το lockdown στο Ηράκλειο"

Η παρέμβαση πανεπιστημιακών για να ενημερωθεί σωστά η επιτροπή

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής γνωστός πανεπιστημιακός της Κρήτης, από εκείνους που παρακολουθούν πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας και όταν μιλάει η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία.

"Με την απόφαση για να κλείσει μόνο το Ηράκλειο γελάνε και τα κατσίκια και το έχουμε μεταφέρει στην επιτροπή" είπε σε συνεργάτη του Cretalive επισημαίνοντας ότι "τα κρούσματα στην περιοχή είναι πολλά και το 60% προέρχεται από την ενδοχώρα, πράγμα που καθιστά ακατανόητο να είναι στο κόκκινο μόνο το Ηράκλειο και όχι οι άλλοι δήμοι, ειδικά οι όμοροι δήμοι" ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα μέλη της επιτροπής έχουν ενημερωθεί από τον ίδιο και άλλους καθηγητές- και όχι μόνο- σχετικά για "το τεράστιο λάθος που μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένο lockdown το Ηράκλειο και οικονομική καταστροφή την περιοχή".

Το Cretalive είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι ήταν μια τρύπα στο νερό η απόφαση που εξαιρεί την ενδοχώρα και ζήτησε από τους ειδικούς να δουν έστω τους χάρτες. Κι αυτό όχι για να μπουν ντε και καλά και τα χωριά στο lockdown γιατί μας...αρέσει, αλλά εάν τα μέτρα δεν είναι καθολικά δεν θα κρατήσουν λίγο όπως ελπίζουμε, αλλά θα παραταθούν όπως έγινε στο Ρέθυμνο. Για παράδειγμα θα μπορούσε όλη η ενότητα να μπει στο κόκκινο ελπίζοντας εάν όχι την 1η Μαρτίου, αλλά μέχρι τις 10 του μήνα να βγει από τα μέτρα. Τώρα εάν μπουν τα χωριά αρχές...Μάρτη τότε μπορεί να "φάμε" και τον μήνα!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ