Ούτε 40 τα σχολεία με διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα στο ν.Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Ελάχιστα τα διευρυμένα ολοήμερα στο νομό - Γ.Μακράκης: Γύρισαν την πλάτη οι γονείς στην «καινοτομία» Κεραμέως

Μικρό φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον στο νομό Ηρακλείου για τα διευρυμένα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία των εγγραφών. Στο νομό θα μπορούσαν να λειτουργούν ως τις 17.30, συνολικά 161 σχολεία, αντ'αυτού όμως τελικά θα λειτουργήσουν ως διευρυμένα ολοήμερα 35-38!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α'βάθμιας Εκπαίδευσης "Δομ.Θεοτοκόπουλος", Γιώργος Μακράκης, "από τις εγγραφές των ενδιαφερόμενων γονέων και τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, προκύπτει ότι στο νομό Ηρακλείου θα λειτουργήσουν μόλις:

• 10 Νηπιαγωγεία από τα 56 χαρακτηρισμένα

• 25-28 Δημοτικά από τα 105 χαρακτηρισμένα".

Ο κ.Μακράκης σε δήλωσή του, κάνει λόγο για "νέα παταγώδη αποτυχία της Κεραμέως και της κυβέρνησης", που "επιβεβαιώνει τις θέσεις και τους προβληματισμούς, που είχαμε εκφράσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα".

Ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών α'βάθμιας επισημαίνει ότι για μία τόσο σοβαρή αλλαγή - θεσμικά και παιδαγωγικά - η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει πρωτύτερα:

• Να έχει εκπονήσει σαφές σχέδιο που να βασίζεται σε μελέτες, με παιδαγωγική και επιστημονική τεκμηρίωση.

• Να έχει πραγματοποιήσει ενδελεχή διάλογο με τους φορείς της Εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

• Να λάβει υπόψη τις υποδομές και τις δυνατότητες του Δημόσιου Σχολείου.

 

"Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει αποδείξει, βέβαια πως, ούτε διάλογο επιθυμεί, αλλά ούτε λειτουργεί για την ουσιαστική στήριξη του Δημόσιου Σχολείου. Αρέσκεται για την επικοινωνία και το φαίνεσθαι" - καταλήγει στη δηλωσή του ο κ.Μακράκης.Δείτε επίσης:

Επέστρεψαν στην κανονικότητα οι μαθητές του Ηρακλείου, χωρίς μέτρα και κενά το πρώτο κουδούνι
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ