Π. Σάπιος: Για να σώσουμε ότι σώζεται

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει σε επιστολή του, με αφορμή τις εκλογές στην ΕΛΜΕ

Στις επερχόμενες εκλογές της ΕΛΜΕ, που διεξάγονται την ερχόμενη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, αναφέρεται με επιστολή του ο εκπαιδευτικός και αιρετός ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου της Εκπαιδευτικής Προοπτικής- ΣΥΝΕΚ, Παναγιώτης Σάπιος.

"Για να σώσουμε ότι σώζεται" τονίζει ο ίδιος αναφέροντας:

 

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ
 

Συνάδελφοι/φισσες
Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, από τις 12:30 ως τις 20:00, διεξάγονται στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου οι εκλογές της ΕΛΜΕ.
Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου απαριθμεί περίπου 2.500 μέλη και είναι μια από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά.
Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι εκλογές μας διεξάγονται χωρίς συνδικαλιστική άδεια. Μια άδεια που ήταν αναγκαία, ιδιαίτερα για τους πολλούς συναδέλφους που ζουν μόνιμα στην ενδοχώρα του νομού.
Πριν την κατάργησή της άδειας, η συμμετοχή έφτανε στους 1.700 με 1.800 συναδέλφους, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έπεσε κατακόρυφα, στα 800 με 900 άτομα περίπου.
Η συνδικαλιστική άδεια είναι ένα από τα πάμπολλα δικαιώματά μας που εξαϋλώθηκαν τα τελευταία χρόνια: χάσαμε δύο από τους δεκατέσσερις μισθούς, χάσαμε επιδόματα, είδαμε το διδακτικό ωράριό μας να αυξάνεται και τις εξωδιδακτικές μας υποχρεώσεις να γιγαντώνονται, χάνουμε την εναπομείνασα αγοραστική μας δύναμη, χάνουμε τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, χάνουμε την αξιοπρέπειά μας.
Μέσα σε μια κοινωνία στην οποία συστηματικά καλλιεργούνται χαμηλές (αν όχι μηδενικές) προσδοκίες, αυτή η ελεύθερη πτώση σε κάποιους συναδέλφους –ιδίως νεώτερους σε ηλικία- φαντάζει πια ως «κανονικότητα».
Εμπεδώνουμε τη μοιρολατρική πεποίθηση πως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ –αντιθέτως- το βέβαιο είναι πως όλα αλλάζουν γύρω μας με ταχείς ρυθμούς, κάτι που καταδεικνύεται κι από την καταβαράθρωση του βιοτικού μας επιπέδου τα τελευταία χρόνια.
Το Σωματείο ανήκει εξίσου σε όλους μας. Δεν το χαρίζουμε σε κανέναν με την αποχή μας. Δεν εκχωρούμε άλλα δικαιώματα! Διεκδικούμε πίσω όσα μας υφάρπαξαν τα τελευταία δύσκολα χρόνια.
Σας περιμένουμε την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, στην αυλή του 3ου ΓΕΛ, για να συμμετέχουμε στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, για να συζητήσουμε, να γνωριστούμε ή να ανταμώσουμε μετά από καιρό, για να διαπιστώσουμε εντέλει ότι αντιμετωπίζουμε όλοι μας τα ίδια προβλήματα και διακατεχόμαστε από κοινές αγωνίες.
Έχουμε ανάγκη να ξαναβρεθούμε και να συμπορευτούμε, κι ας μη συμφωνήσουμε απαραίτητα – η διαφωνία, άλλωστε, είναι η κινητήριος δύναμη της Δημοκρατίας.
Για να ξαναπιάσουμε το νήμα, για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί και για να προσπαθήσουμε να ξανακερδίσουμε τις ζωές και την αξιοπρέπειά μας.

 

ΣΑΠΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Για την  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ -ΣΥΝΕΚ

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ