Παγκρήτιο στάδιο: "Ορατό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ζημιά στο στέγαστρο"

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Εν αναμονή της γνωμοδότησης των μηχανικών για το μέλλον του στεγάστρου

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να επεκταθεί και να προχωρήσει η ζημιά που έγινε στο στέγαστρο του Παγκρήτιου σταδίου μετά την αποκόλληση τμήματος του από τους ισχυρούς ανέμους.

Παράλληλα η λύση μπορεί να αφορά την αφαίρεση του τμήματος που έχει αποκολληθεί στο σύνολο του. Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε αναμονή για τη γνωμοδότηση των μηχανικών οι οποίοι πρόκειται να υποβάλλουν τις επιστημονικές τους θέσεις αναφορικά με το μέλλον του στεγάστρου στο Παγκρήτιο στάδιο.

«Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 πρόκειται να γίνει συμβούλιο με τους μηχανικούς για την γνωμοδότηση εάν θα αφαιρεθεί όλο το τμήμα του στεγάστρου» δήλωσε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Τσαπάκης.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι «μετά το περιστατικό όλες οι υπηρεσίες συνεργάστηκαν για να αποκατασταθεί η ζημιά και η ασφάλεια του χώρου».

dimotiko symboulio2...0

Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, το στάδιο είναι σε λειτουργία μετά την αφαίρεση των τμημάτων που είχαν αναδιπλωθεί.

Υπενθυμίζεται πως σε πλήρη χρήση είναι οι εσωτερικοί χώροι, οι πισίνες και το βοηθητικό γήπεδο. Εκτός λειτουργίας είναι το κυρίως γήπεδο.

Ειδικότερα είπε «η Δημοτική Αρχή και οι Υπηρεσίες του Δήμου αντέδρασαν πολύ έγκαιρα. Όμως αποδεικνύεται ότι θα χρειαστεί ιδιαίτερη μέριμνα για το στέγαστρο αφού τμήματα της οροφής αποκολλήθηκαν. Έγιναν αυτοψίες και εκτιμήθηκε τεχνικά. Σήμερα το πρωί είχαμε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Αναπτύχθηκε ένας προβληματισμός για τη μέθοδο οριστικής λύσης του προβλήματος με δεδομένο ότι δεν αποκλείεται η φθορά να επεκταθεί και να προχωρήσει. Είμαστε στη διερεύνηση μίας λύσης. Έχουμε διασφαλίσει την ασφάλεια του περιβάλλοντος χώρου και των αθλουμένων. Η λύση μπορεί να αφορά την αφαίρεση του τμήματος που έχει αποκολληθεί στο σύνολο του».

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε μετά την ερώτηση της Αικατερίνης Δουλγεράκη, της παράταξης του Αλέξη Καλοκαιρινού, με τίτλο την «Πορεία επισκευής στο Παγκρήτιο στάδιο.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ