"Παγώνουν" λογαριασμοί στην υπόθεση με τη συμμορία "Κιάνου Ριβς"

Newsroom
Newsroom

Τέσσερα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί από τις αρχές, μέχρι στιγμής

"Παγώνει" λογαριασμούς όσων ταυτοποιήθηκαν στην υπόθεση της συμμορίας "Κιάνου Ριβς" η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, "μπλοκάρει" τους τραπεζικούς λογαριασμούς της 61χρονης που δήλωνε κάτοικος Πηλίου και τριών από τους πέντε Νιγηριανούς ( ένας άνδρας και δύο γυναίκες) οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί από τις αρχές.

Οι αρχές πάντως αναζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, κι άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση. Πρόσωπα που ενδεχομένως να λειτουργούσαν ως κρίκοι του κυκλώματος μέσω της διαδρομής του χρήματος...

Όπως έγραψε χθες το Cretalive, έρευνες έγιναν και σε τοπικό επίπεδο για πιθανούς δεσμούς, καθώς κάποια πρόσωπα προφανώς και έχουν χρησιμοποιηθεί στην εν λόγω υπόθεση, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος

Η 55χρονη παθούσα φέρεται να κατέθεσε 4 φορές το συνολικό ποσό των 150.000. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η πρώτη κατάθεση έγινε σε ελληνική τράπεζα και οι άλλες σε ξένα τραπεζικά καταστήματα.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η 55χρονη είναι ιδιωτική υπάλληλος, μία βιοπαλαιστής δηλαδή, και όπως προκύπτει, κάποια ποσά από αυτά που κατέθεσε προέκυψαν από κληρονομιά.

Για την υπόθεση, θυμίζουμε ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων (5 Νιγηριανών και μια Ελληνίδας, 61 ετών) κατηγορουμένων για το αδίκημα της απάτης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που εξιχνίασαν την υπόθεση.

Η γυναίκα, από το καλοκαίρι του 2001 ως το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, συνομιλούσε με εκείνον που νόμιζε ότι ήταν ο διάσημος Κιάνου Ριβς, δίνοντας του σταδιακά διάφορα χρηματικά ποσά, φτάνοντας συνολικά τις 150.000 ευρώ, προκειμένου να τον διευκολύνει να αποπληρώσει τους φόρους του και σε αντάλλαγμα θα την ξεπλήρωνε από τα έσοδα της επόμενης ταινίας του...

Δείτε επίσης:

Παρίστανε τον Κιάνου Ριβς και της απέσπασε 150.000 ευρώ!

Ερευνούν τις διαδρομές χρήματος της συμμορίας... "Κιάνου Ριβς"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ