Παιχνίδια έξυπνης παιδείας με το Νίκο Λυγερό

Παιχνίδια έξυπνης παιδείας με το Νίκο Λυγερό

Μια Κυριακή… στρατηγικής για μικρούς και μεγάλους

Τον Έλληνα με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet) και «εναν από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχει την τιμή να υποδεχθεί το Talos Plaza σήμερα, Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, στις 14.15 το μεσημέρι. Μαζί με τους μαθητές του θα μας μυήσει σε Παιχνίδια έξυπνης Παιδείας και γι’ αυτό δήλωσε: «Τα Παιχνίδια έξυπνης Παιδείας επιτρέπουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Έχουν ως χαρακτηριστικό να απαιτούν μια έντονη δραστηριότητα, αξιοποιώντας τη δυνατότητα της σκέψης και αποτελούν εφαρμογή υψηλής στρατηγικής».

Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας ερευνητής (μαθηματικά, ποίηση, ζωγραφική, στρατηγική και γεωπολιτική κ.ά.)

Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στις Σχολές Εθνικής Άμυνας, Πολεμικής Αεροπορίας, Αστυνομικής Ακαδημίας, Εθνικής Ασφάλειας και τη Σχολή Στρατολογικού. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176. Είναι επίσης δημιουργός δοκιμασιών νοημοσύνης μεγάλου εύρους.

Στις 12.00 έχουν προγραμματιστεί από το πολύ δραστήριο σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ αγώνες σκάκι blitz, στο Talos Plaza. Οι αγώνες θα έχουν 2ωρη διάρκεια και θα ισχύσει ελεύθερη είσοδος για όσους αγαπούν το σκάκι. Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι οι αγώνες rapid (25 λεπτά) και blitz (5 λεπτά χρόνος σκέψης), όπου δεν είναι υποχρεωτική η καταγραφή (παρτιδόφυλλο) και είναι αρκετά θεαματικοί για παρακολούθηση από θεατές. Το blitz (αστραπή) είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ισχυρούς σκακιστές που είναι εξοικειωμένοι στο γρήγορο παίξιμο. Προκαλεί ιδιαίτερες συγκινήσεις στους φίλους του αθλήματος και είναι πολύ χρήσιμο σε... πολυάσχολους ερασιτέχνες σκακιστές, που δεν έχουν πολύ χρόνο να διαθέσουν για συμμετοχή σε μεγάλα επίσημα τουρνουά.

Το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ διοργανώνει τελευταία αρκετά τέτοια τουρνουά αγώνων blitz, κυρίως σε καφετέριες του Ηρακλείου, σε πιο χαλαρό περιβάλλον από τους επίσημους αγωνιστικούς χώρους που έχουν περιορισμούς στην προσέλευση θεατών και χρονοβόρα ολοκλήρωση των αγώνων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ