Πάνω από 7 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του αστικού ιστού στις Μοίρες

Newsroom
Newsroom

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φαιστού έχει εγκρίνει ομόφωνα, ήδη το σχετικό σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης, με το έργο να εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα Ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών».

Μία απαίτηση ετών από τους πολίτες του Δήμου Φαιστού κι ένα οραματικό έργο της Δημοτικής Αρχής, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης κι αφορά την ανάπλαση του αστικού ιστού των Μοιρών. 

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φαιστού έχει εγκρίνει ομόφωνα, ήδη το σχετικό σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης, με το έργο να εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικhttps://www.cretalive.gr/tags/dimos-faistoyών, στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα Ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών». Η σχετική προγραμματική σύμβαση έχει εγκριθεί και από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, με τις διαδικασίες υλοποίησης να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. 

αναπλαση

Μετά τη σχετική έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από τον Δήμο Φαιστού, η Περιφέρεια Κρήτης έχει αιτηθεί χρηματοδότηση για δύο υποέργα και συγκεκριμένα για τη «Διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων περιοχής πλατείας αγοράς Μοιρών – 25ης Μαρτίου – ΕΟ 97» συνολικού προϋπολογισμού 3.889.717,30 ευρώ και για τη «Διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων πλατείας Αγοράς Μοιρών – 28ης Οκτωβρίου» συνολικού προϋπολογισμού 3.170.706,97 ευρώ. Στις οριζόντιες δράσεις των υποέργων εντάσσονται επίσης η «Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΗ, όπου είναι απαραίτητο σε όλο το μήκος της περιοχής παρέμβασης, κατά μήκος της Ε.Ο 97» και το έργο «Δαπάνες αρχαιολογικής επίβλεψης για τις ανάγκες του έργου Διαμόρφωση πλέγματος πεζόδρομων περιοχής πλατείας Αγοράς Μοιρών». 

ανάπλαση

«Ένα μεγάλο κι οραματικό έργο για τις Μοίρες, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μετά από πάρα πολλά χρόνια αναμονής και διεκδικήσεων των Δημοτών» αναφέρει ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει: 

«Οι αγωνίες των δημοτών μας, είναι και αγωνίες δικές μας, γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή είχε τεθεί σε προτεραιότητα η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών, εκκινούμε τις διαδικασίες για μια εμβληματική ανάπλαση και όχι για σημειακές παρεμβάσεις, προκειμένου να αναβαθμίσουμε το Δήμο μας και να υλοποιήσουμε το συνολικό όραμα για αναπτυξιακή προοπτική σε όλο το Δήμο μας». 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ