Παπαδογιάννης: Αναγκαία η «συνεννόηση» για τους κοινόχρηστους χώρους το φετινό καλοκαίρι!

Παπαδογιάννης: Αναγκαία η «συνεννόηση» για τους κοινόχρηστους χώρους το φετινό καλοκαίρι!

Μεταξύ Δήμου Χανίων, Κυβέρνησης και Κ.Ε.Δ.Ε

Με αφορμή την «επανεκκίνηση» της τοπικής οικονομίας από το πανδημικό lockdown ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Η Απάντηση... Τα Χανιά μας" Άρης Παπαδογιάννης, με παρέμβαση του, επισημαίνει «την ανάγκη ανάληψης Πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται, από τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο covid-19 και στα Χανιά».

Πέραν τον ήδη δρομολογημένων από την Δημοτική αρχή μέτρων, που έχουν ανακοινωθεί για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, τις οποίες η Δημοτική του Παράταξη του έχει δηλώσει ότι στηρίζει - καταγράφοντας συγκεκριμένες παρατηρήσεις -   ο κ. Παπαδογιάννης, τονίζει ακόμη την ανάγκη «ο Δήμος Χανίων, στο μέτρο του εφικτού, να επανεξετάσει μεταξύ άλλων και το θέμα των υπό παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων - προς τις επιχειρήσεις - που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της παλιάς πόλης των Χανίων, στη λογική που και η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών , δείχνει ότι προκρίνει».  

Οι επιχειρήσεις, συνεχίζει ο κ. Παπαδογιάννης  «σε κάθε περίπτωση και υπό την αδήριτη ανάγκη της εξασφάλισης της αρμονικής συνύπαρξης, πολιτών - πεζών και διερχόμενων οδηγών - με τις επιχειρηματικές δράσεις, θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν με διαφορετική «ματιά», απ’ ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα, με τρόπο που οι δυο πλευρές - Δήμος Χανίων και Επιχειρήσεις – μπορούν και πρέπει να συναποφασίσουν», με κοινό στόχο,  ν΄ αντιμετωπιστεί επαρκώς  η πρωτόγνωρη κατάσταση που δείχνει να διαμορφώνεται, για την συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών επιχειρήσεων.

Η Δημοτική Παράταξη "Η Απάντηση... Τα Χανιά μας", ζητά ο Δήμος Χανίων, «να έρθει άμεσα σε συνεννόηση τόσο με την Κ.Ε.Δ.Ε. όσο και με το Υπουργείο Εσωτερικών,  ώστε να βρεθεί ο κοινός τόπος, που θα συμβάλει στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν της όλα τα παραπάνω και θα μπορέσει να κρατήσει «ζωντανές» επιχειρήσεις αλλά και θέσεις εργασίας που αυτή την ώρα πλήττονται». 

     


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ