Παπαδογιάννης για νέο Κολυμβητήριο Χανίων: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού εμπιστεύθηκε τον Ο.Α.Κ.

Newsroom
Newsroom

"Ανταποκριθήκαμε πλήρως στις ανάγκες του εγχειρήματος"

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Αθλητικό κοινό των Χανίων το πως θα είναι το «Νέο Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας», βάσει των μελετών που είχε αναλάβει και ολοκλήρωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

«Ως Οργανισμός, ο Ο.Α.Κ. ανταποκρίθηκε πλήρως στο δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε. Ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης, από την πρώτη στιγμή, περιέβαλλε με απόλυτη εμπιστοσύνη το Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, υποδεικνύοντας τον ως τον… καταλληλότερο, για να συντονίσει και να φέρεις εις πέρας, αυτό το έργο, με τον τεράστιο όγκο δουλειάς και το πολύ σφιχτό χρονικό περιθώριο, μέσα στο οποίο θα έπρεπε να γίνουν όλα αυτά. Δουλέψαμε με στοχοπροσήλωση και γνώση, με γνώμονα την εμπειρία μας και κυρίως με επιστημονική καθοδήγηση και ειλικρινή διάθεση για συνεργασία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. στην διάρκεια της παρουσίασης των Μελετών την Δευτέρα το απόγευμα, στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων.

 

Ο κ. Παπαδογιάννης στη συνέχεια, αφού υπογράμμισε με νόημα πως το θέμα του «Κολυμβητηρίου Χανίων», είναι «εξόχως κοινωνικό για την πόλη», είπε χαρακτηριστικά πως «Θέλαμε να κάνουμε αυτό που πραγματικά ΕΠΡΕΠΕ να γίνει και ν’ αντιμετωπίσουμε το θέμα της «προσβασιμότητας» όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας, επί ίσοις όροις. Το νέο αναβαθμισμένο Ναυταθλητικό Κέντρο των Χανίων, θα είναι «προσβάσιμο» σε όλους και φιλικό προς όλους, δίδοντας έμφαση στις περιπτώσεις Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες [ΑμΕΑ]. Ήταν κάτι που το οφείλαμε ως κοινωνία, σε πολλά παιδιά των οποίων η πρόσβαση στον υγρό στίβο στα Χανιά, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν ΔΥΣΚΟΛΗ». 

 

«Τα Χανιά, όταν με το καλό, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται από τις μελέτες που εκπονήσαμε ως Ο.Α.Κ. ολοκληρωθούν, θα έχουν μια απολύτως νέα, υπερσύγχρονη, με το βλέμμα στο μέλλον, αθλητική εγκατάσταση, η οποία θα αποτελεί το στολίδι αυτής της πόλης και την κοιτίδα, που θα αντρωθούν, οι επόμενοι πρωταθλητές αυτής της χώρας. Μια αθλητική εγκατάσταση φιλική προς το περιβάλλον, η οποία θα αξιοποιεί τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, θα εξοικονομεί πόρους, οι οποίοι ακόμη και σήμερα αποτελούν το μεγάλο ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ