Παράδειγμα: ανθυπαστυνόμοι της Τροχαίας πήραν φτυάρι και αξίνα για τις λακκούβες

Παράδειγμα: ανθυπαστυνόμοι της Τροχαίας πήραν φτυάρι και αξίνα για τις λακκούβες

Οι αναρτήσεις του Γ. Λιονάκη και του Στ. Καρακούδη.

Θα μπορούσαν απλώς να προσπεράσουν τις επικίνδυνες λακκούβες στο δρόμο προς το κυκλικό του Αγίου Ιωάννη, στην περιοχή του Χωστού, αλλά δεν το έκαναν.

Δεν σκέφτηκαν ότι ήταν βράδυ, ότι έκανε κρύο, ότι δεν ήταν καν δική τους δουλειά. Οι δύο ανθυπαστυνόμοι της Τροχαίας Ηρακλείου πήραν φτυάρι και αξίνα και έστρωσαν όπως μπορούσαν τις τεράστιες λακκούβες για να μάς προστατεύσουν. Νοιάστηκαν για μας και αυτό ήταν που τούς ώθησε να αναλάβουν επί τόπου δράση και ας μην ήταν στις συμβατικές υποχρεώσεις τους. Το έλεγε η καρδιά και η ευσυνειδησία τους.

Το στιγμιότυπο απαθανάτισε ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Γιάννης Λιονάκης, ο οποίος περνούσε τυχαία από το σημείο. Μέσα στην απόγνωση του για το δρόμο -«ναρκοπέδιο», αντίκρισε ξαφνικά τους δύο αστυνομικούς να κρατούν φτυάρι και αξίνα και να παλεύουν να …σώσουν κάπως την κατάσταση. Εκείνος δημοσιοποίησε και την σχετική φωτογραφία με ανάρτηση του στην προσωπική σελίδα στο facebook, επιδοκιμάζοντας δημόσια τους δύο αστυνομικούς της Τροχαίας Ηρακλείου.

Τα ονόματα των δύο ανθυπαστυνόμων τα μάθαμε λίγο αργότερα όταν ο ίδιος ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου κ. Στέλιος Καρακούδης θέλησε να τους συγχαρεί δημόσια μετά και τη δημοσιοποίηση του περιστατικού μέσω της ανάρτησης του κ. Λιονάκη. Τέτοιες συμπεριφορές και πράξεις πρέπει να επιβραβεύονται και να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση. Όταν πραγματικά νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπο, ξεχνάς το κρύο, ξεπερνάς ωράρια και κάνεις αυτό που είναι σωστό.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ