Παραμένουν προσωρινά στις θέσεις τους οι συμβασιούχοι στη φύλαξη του Παν/μιου Κρήτης

Παραμένουν προσωρινά στις θέσεις τους οι συμβασιούχοι στη φύλαξη του Παν/μιου Κρήτης

«Ανάσα» για 12 συμβασιούχους στη φύλαξη του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις εγκαταστάσεις της Κνωσού και στις Βούτες Ηρακλείου αντίστοιχα, έδωσε η απόφαση προσωρινής διαταγής που εξέδωσε υπέρ τους, ο Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου ενώπιον του οποίου προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα δια τον δικηγόρου τους κ. Πετράκη Ρίγα.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου , από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί πλάι, στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, στηρίζοντας τους τόσο στις δικαστικές διεκδικήσεις τους, όσο και με παρεμβάσεις στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Με βάση την προσωρινή διαταγή και οι 12 θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και τις 9 Απριλίου 2021 οπότε και θα συζητηθεί η υπόθεση τους.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική καθώς η σύμβαση τους λήγει μέσα στις επόμενες ημέρες. Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι με την απομάκρυνση τους θα υπήρχαν σοβαρά κενά στη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου αφού, όπως υποστηρίζεται, δεν υπήρχε πρόβλεψη αντικατάστασης τους. Με όλες τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου ήταν «βάλσαμο» για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους και τις οικογένειες τους.

Να σημειωθεί ότι με αυτό τον τρόπο και το Δικαστήριο αναγνωρίζει την προσφορά αυτών των εργαζομένων, που ρίσκαραν ακόμη και την ζωή τους, για να σώσουν φοιτητές σε πρόσφατη πυρκαγιά στην φοιτητική εστία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, στην Προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, να αναγνωρίσει και να μοριοδοτήσει την προσφορά και την προϋπηρεσία των συγκεκριμένων ανθρώπων.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ