Παραμένουν σε αναβρασμό οι αγρότες της Κρήτης

Παραμένουν σε αναβρασμό οι αγρότες της Κρήτης

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή και των τοπικών φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΑΣΗ

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών του Ηρακλείου, της αυτοδιοίκησης αλλά και των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΑΣΗ, καθώς ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης παραμένει σε αναβρασμό μετά το ναυάγιο της ανόδου τους στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες. 

Αγρότες σύσκεψη

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Παγκρήτιο Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών, μετά την αποτίμηση των τελευταίων δράσεων στις οποίες προχώρησαν.

Τα κύρια αιτήματα του αγροτικού κόσμου παραμένουν ανικανοποίητα, και γι' αυτό τον λόγο ζητούν τη στήριξη των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς οι επαφές τους με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απέβησαν άκαρπες. 

Υπενθυμίζεται πως αγρότες και κτηνοτρόφοι επισημαίνουν:

•    Αιτήματα τεχνικής φύσης, σχετικά με ζητήματα μη πληρωμής κατά την προκαταβολή των επιδοτήσεων Οκτωβρίου.
•    Το πρόβλημα είναι μεγάλο και αφορά παραγωγούς τόσο της φυτικής όσο και της ζωικής παραγωγής.
•    Το ζήτημα επηρεάζει την ευρύτερη τοπική οικονομία και δραστηριότητα του νησιού και όχι μόνο τους αγροτοκτηνοτρόφους. 
•    Εντοπίζεται μεγάλος κίνδυνος στην επόμενη προγραμματική περίοδο, κατά την προσεχή δεκαετία να απολέσει μεγάλο ποσοστό κοινοτικών πόρων.
•    Τα εξαιρετικά προϊόντα της Κρήτης όπως η σταφίδα, το λάδι, τα κηπευτικά, τα τυροκομικά, το κρέας κ.α να χάσουν την οικονομική αξία τους ως προς την διατροφική προσφορά μέσω των ελληνοποιήσεων και της γενικότερης πολιτικής αδράνειας του υπουργείου.

Διαβάστε επίσης:

Με ανικανοποίητα τα αιτήματά τους, οι αγρότες στρέφονται σε βουλευτές και αυτοδιοικητικούς

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ