Το παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ για τους φοιτητές Γεωπονίας στο ΕΛΜΕΠΑ

Newsroom
Newsroom

Δηλώνει την υποστήριξή του και ζητά να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση

Τη συμπαράστασή του στους φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας στο ΕΛΜΕΠΑ εκφράζει σε ανακοίνωσή του το παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ ζητώντας να προχωρήσει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση που τους αφορά. Στη σχετική ανακοίνωση του παραρτήματος επισημαίνονται τα εξής:

"Το Παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αναγνωρίζει την αγωνία και την απόγνωση των φοιτητών του τμήματος Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ καθώς και των άλλων φοιτητών Δημόσιων Α.Ε.Ι. της Ελλάδος, πενταετούς φοίτησης Σχολών (γεωπονίας/δασολογίας/ ιχθυολογίας) οι οποίοι δεν μπορούν να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κατάθεση τροπολογίας που θα διευθετήσει το θέμα και θα δώσει τη δυνατότητα στους παραπάνω νέους απόφοιτους Δημόσιων ΑΕΙ να εγγραφούν στο ΓΕΩΤΕΕ και να αποκτήσουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα μας βρίσκει σύμφωνους, εφόσον μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών τους αποκτούνται αντίστοιχες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες με τους απόφοιτους των υπαρχόντων σχολών πενταετούς εκπαίδευσης. Η προσθήκη των νέων τμημάτων πενταετούς φοίτησης θα γίνεται μετά από σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).
Υποστηρίζουμε την άμεση και χωρίς άλλες καθυστερήσεις νομοθετική ρύθμιση και την επίσπευση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών πριν το τέλος των εργασιών της παρούσας Βουλής".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ