Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης

Ενόψει της κατάθεσης εκπαιδευτικού νομοσχεδίου στη βουλή

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο Μεγάλη Πέμπτη οι εκπαιδευτικοί της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ηρακλείου" που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση εκπαιδευτικού νομοσχεδίου στη βουλή.

Σε ανακοίνωση της εκπαιδευτικής παράταξης επισημαίνονται τα εξής:

"Η κυβέρνηση σχεδιάζει εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία να καταθέσει τις επόμενες μέρες αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Η πράξη αυτή είναι ανήθικη-εχθρική απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς, βάλει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

     Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που δίνεται στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών και αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

     Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να φιμωθεί. Προχωράμε σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας (με όλα τα αναγκαία μέτρα ατομικής προφύλαξης) αύριο Πέμπτη 16/4 στις 10:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρητης με σύνθημα: Ο κορωνοϊός απειλεί την υγεία μας, η κυβέρνηση τα μορφωτικά μας δικαιώματα."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ