Παρέμβαση Δ. Βρύσαλη για τον "πορτοκαλί συναγερμό" του Ν. Ηρακλείου

Παρέμβαση Δ. Βρύσαλη για τον "πορτοκαλί συναγερμό" του Ν. Ηρακλείου

Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Με αφορμή την ένταξη της ΠΕ Ηρακλείου σε καθεστώς επιτήρησης, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δ. Βρύσαλης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Β. Λαμπρινό.

Στη συνομιλία τους συζητήθηκε η εξέλιξη της επιδημίας, ενώ έγινε ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Από την πλευρά του, ο Δ. Βρύσαλης επισήμανε ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη του Ηρακλείου και εξέφρασε ανησυχία και φόβο για την εξέλιξη της πανδημίας. Επισήμανε ως ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης και κάλεσε τη δημοτική αρχή να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση για εκτεταμένα διαγνωστικά τεστ, αξιοποιώντας τα «rapid test».

Τόνισε ότι, για άλλη μια φορά, ο χρόνος που κέρδισε ο λαός με την πειθαρχία του δεν αξιοποιήθηκε για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και ότι, έστω και τώρα, χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας ώστε να ανταποκριθούν στο νέο κύμα της πανδημίας, καθώς και να διαμορφωθούν ουσιαστικά υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς του ιού σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι εργασιακοί χώροι, τα σχολεία, τα ΜΜΜ, όπου, όπως δείχνουν τα πρόσφατα κρούσματα, αναμένεται να είναι εστίες διασποράς.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την ετοιμότητα του συστήματος υγείας σε επίπεδο ΠΕ Ηρακλείου, ειδικότερα της πόλης του Ηρακλείου, με δεδομένο το μεγάλο πλήθος των κρουσμάτων, τις αντοχές των νοσοκομείων αναφοράς, αλλά και των Κέντρων Υγείας, ειδικά με την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων τους στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ βρίσκονται ακόμα αποψιλωμένα από υγειονομικό προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ