Παρέμβαση Κεγκέρογλου - Καμίνη για τις καταστροφές στην Κρήτη

Παρέμβαση Κεγκέρογλου - Καμίνη για τις καταστροφές στην Κρήτη

Ζητούν άμεσα μέτρα ανακούφισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

«Οι εκτεταμένες καταστροφές που έχουν προκαλέσει τα ακραία και αλλεπάλληλα καιρικά φαινόμενα στη Κρήτη απαιτούν ολοκληρωμένη αντιμετώπιση τόσο για την αποκατάσταση λειτουργιών και υποδομών όσο και για τη στήριξη των πληγέντων και την αποζημίωση λόγω των καταστροφών.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει άμεσα μέτρα ανακούφισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων με εφαρμογή σχεδίου ανάλογου με αυτό των πληγεισών περιοχών από τον  «ΙΑΝΟ», με βελτιώσεις, όπου αυτό ήταν ελλιπές. Συγκεκριμένα:

1) Άμεση χρηματοδότηση της Περιφέρειας και των Δήμων που επλήγησαν (Χερσονήσου, Οροπεδίου, Μινώα Πεδιάδας κλπ) για την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας  και των υποδομών.

2) Άμεση ενίσχυση των πληγέντων με 5.000 Ευρώ για τους κατοίκους και 8.000 για καταστήματα και εγκαταστάσεις.

3) Καταγραφή και εξατομίκευση των ζημιών στην αγροτική παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο, στους κατοίκους, στις οικοσκευές, στις επιχειρήσεις και σε κάθε μορφής εγκατάσταση και υποδομή.

4) Αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών, τραπεζικών και άλλων υποχρεώσεων προς δημόσιο, Δήμους και ΔΕΚΟ.

Ταυτόχρονα με τα εν λόγω μέτρα, επείγει η θωράκιση των περιοχών αυτών λόγω και της κατασκευής του νέου αεροδρομίου, με τα αντιπλημμυρικά έργα που κρίνονται πλέον ως αναγκαία συνέπεια της συχνότερης εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ