Παρέμβαση στη βουλή για τη στελέχωση του ΤΑΕΦΚ Ηρακλείου

Παρέμβαση στη βουλή για τη στελέχωση του ΤΑΕΦΚ Ηρακλείου

Από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη διαρκώς αναβαλλόμενη στελέχωση του Τ.Α.Ε.Φ.Κ. στην Π.Ε. Ηρακλείου, πραγματοποίησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με την συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη Νίκου Παππά, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών.

Μετά από το αίτημα της τοπικής κοινωνίας σεισμόπληκτων περιοχών του Νομού Ηρακλείου, των Δημάρχων των πληγεισών Δήμων, αλλά και την από 29/10/2021 κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αναγκαιότητα ίδρυσης Τ.Α.Ε.Φ.Κ, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό εμπλεκόμενων υπηρεσιών και παρακολούθησης του έργου αποκατάστασης αλλά και της άμεσης εξυπηρέτησης των δημοτών που επλήγησαν, η Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.), προχώρησε στην ίδρυση Τ.Α.Ε.Φ.Κ. στην Π.Ε. Ηρακλείου, με αντίστοιχο γραφείο στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στις 15 Νοεμβρίου.

Έπειτα από τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι δημότες, η παροχή βοήθειας από το συγκεκριμένο Γραφείο, σε σχέση με την κατάρτιση φυσικού φακέλου των πληγέντων, τη διευθέτηση θεμάτων αποζημίωσης, χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, επανελέγχου κτιρίων, κ.λπ., θεωρείται επιβεβλημένη.

Αν και το γραφείο είναι σε λειτουργία εδώ και 3 μήνες, εντούτοις δε μπορεί να διεκπεραιώσει τον όγκο των αιτημάτων από δημότες, ούτε και να επιτελέσει το σκοπό ίδρυσής του, καθώς παραμένει υποστελεχωμένο, παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις αλλά και τις εκκλήσεις του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων και της Δημοτικής Αρχής. 

Το ζήτημα της στελέχωσης του Τ.Α.Ε.Φ.Κ. καταδεικνύεται ως κορυφαίο θέμα στο στοίχημα της οικιστικής ανασυγκρότησης της περιοχής, καθώς λόγω της υποστελέχωσης της υπηρεσίας και της σημαντικής μείωσης του αριθμού των μηχανικών το τελευταίο χρονικό διάστημα,  υπάρχουν επιπλέον καθυστερήσεις στις διαδικασίες αυτοψιών και ελέγχου των κτιρίων, προϋποθέσεις απαραίτητες για να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Οι δεσμεύσεις για τους 30 υπαλλήλους έχουν μείνει εδώ και εβδομάδες στα λόγια, ενώ σε επίσημη απάντηση του αρμόδιου υπουργείου στην από 15-12-21 Ερώτησή μας για το θέμα, ενημερωθήκαμε ότι  από τις 12-1-2022 εστάλη από τη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του ΥΠ.Υ.ΜΕ. προς την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (του ίδιου Υπουργείου), αίτημα εξασφάλισης πιστώσεων, προκειμένου το Υπουργείο να προβεί σε πρόσληψη τριάντα υπαλλήλων, διαφόρων ειδικοτήτων, για τη στελέχωση του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Π.Ε. Ηρακλείου. Έχουν περάσει δύο μήνες από αυτό το αίτημα και ακόμα περιμένουμε. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για την οικιστική ανασυγκρότηση του Αρκαλοχωρίου και των γύρω χωριών.»

Για τους παραπάνω λόγους οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο Υπουργό αν εγκρίθηκαν οι σχετικές πιστώσεις για την πρόσληψη των 30 υπαλλήλων στον Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Π.Ε. Ηρακλείου, για τις οποίες έχει υποβληθεί αίτημα προς την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠ.Υ.ΜΕ. από τις  12-1-2022 και πότε αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία οι 30 υπάλληλοι που θα στελεχώσουν τον Τ.Α.Ε.Φ.Κ. της Π.Ε. Ηρακλείου.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ