Το Πάρκο Γεωργιάδη "άλλαξε" και άνοιξε

Το Πάρκο Γεωργιάδη "άλλαξε" και άνοιξε

Δύο χρόνια πέρασαν και είναι πάλι ανοιχτό για τους Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που έκλεισε για τους πολίτες - προκειμένου να αναδιαμορφωθεί - το Πάρκο Γεωργιάδη, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Μετά από αντιδράσεις και καθυστερήσεις, το ανακαινισμένο Πάρκο Γεωργιάδη άνοιξε και υποδέχεται ξανά Ηρακλειώτες και μη, μικρούς και μεγάλους.

Σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, βρέθηκε στο Πάρκο, εγκαινιάζοντας την νέα εικόνα του, που υπόσχεται “πολύ περισσότερο οξυγόνο” και “πολύ περισσότερο χρώμα” . 


Πάρκο Γεωργιάδη

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, ανέφερε:
"Η αναβάθμισή του, και η λειτουργική και η αισθητική, είναι ορατή. Έχουν γίνει βελτιώσεις ουσιώδεις για τους συμπολίτες με ειδικές ανάγκες: εχουν βελτιωθεί οι κλίσεις, κι έχουμε βάλει οδευσεις τυφλών στα περισσότερα σημεία του Πάρκου (των διαδρόμων). Υπάρχει ένα καινούργιο σύστημα άρδευσης που δεν φαίνεται. Έχουν φυτευτεί 15.500 φυτά. Δεν έχει επέλθει καμία μείωση δασικού χαρακτήρα του Πάρκου".

Ο κ. Λαμπρινος οριοθέτησε τον χαρακτήρα και την αποστολή του αναβαθμισμένου πάρκου Γεωργιάδη: "θέλουμε να λειτουργήσει ως τόπος ανταλλαγής ιδεών και όχι απλής αναψυχής".

"Το έργο είναι καλύτερο από αυτό που αρχικά σχεδιάστηκε" υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασακης, ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινο, την γενική γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλιανού και τους συνεργάτες του στην Τεχνική Υπηρεσία και στο Τμήμα Πρασίνου.

 "Είναι μια ωραία στιγμή για την πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία και στο Τμήμα Πρασίνου, που έφεραν εις πέρας ένα πολύ όμορφο έργο, νομίζω αντάξιο τής αξίας που έχει ο χώρος (και ως χώρος Πολιτισμού και ως χώρος αναψυχής). Και βέβαια, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινο, ο οποίος είχε την ιδέα για την αναβάθμιση του Πάρκου, και την γενική γραμματέα (Ευγενία Στυλιανού), που δια πυρός και σιδήρου κατάφεραν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν και τελικά το έργο να είναι καλύτερο από αυτό που αρχικά σχεδιάστηκε και να είναι αυτή την στιγμή στη διάθεση όλων μας".Το αναψυκτήριο θα το διαχειρίζεται η ΔΕΠΑΝΑΛ και θα είναι έτοιμο σε 2-3 εβδομάδες.
 

Πάρκο Γεωργιάδη
 

Ο δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε γενικότερα την ικανοποίηση του για την τελική εικόνα και ευχαρίστησε προσωπικά τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασακη, "που πήρε όλο το βάρος από την αρχή μέχρι σήμερα", και "βεβαίως τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας", αλλά και την "ομάδα πρασίνου".

Σε ερώτηση για το "τι θα γίνει με τη διπλανή τάφρο", ο κ. Λαμπρινος απάντησε: "Δεν είναι αποκλειστικά δική μας αρμοδιότητα (αλλά και της αρχαιολογικής Υπηρεσίας)". Ξεκαθάρισε δε ότι "δεν έχει καμιά ευθύνη ο Δήμος για αυτούς που παρκάρουν εκεί - είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπεται να είναι πάρκινγκ".

Ο δήμαρχος Ηρακλείου χαρακτήρισε το έργο "εμπρόθεσμο". Συγκεκριμένα, εξήγησε: "το έργο εξετελεστηκε εμπροθεσμως. Αυτή η προθεσμία είχε δοθεί". Ο ίδιος θέλησε να κάνει δημοσίως την αυτοκριτική του: "Εάν θέλετε να ασκήσω κριτική στον εαυτό μου, γιατί δόθηκε τέτοια προθεσμία, θα σας απαντούσα "ναι, θα μπορούσε να έχει δοθεί  πιο στενή προθεσμία κατά 4 έως 6 μήνες". 

Ο κ. Λαμπρινος υπογράμμισε την σπουδαιότητα τής συντήρησης του νέου χώρου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση πού είχε απευθύνει πριν λίγες ημέρες: "Πρέπει να το αγαπήσουν οι συμπολίτες και οι χρήστες γενικά και να το προσέχουν • γιατί αν δεν το προσέχουν θα έχουμε τα αποτελέσματα που ξέρετε από την εμπειρία που έχετε".

Το Πάρκο προς το παρόν φυλάσσεται. "Η ΔΕΠΑΝΑΛ έχει τη φροντίδα του - το φυλάσσει κατά τη διάρκεια της νύχτας" μας πληροφόρησε ο δήμαρχος Ηρακλείου, με την ελπίδα "να μην χρειαστεί να βάλουμε και περισσότερη φύλαξη".

Ειδική φροντίδα θα παράσχει η Υπηρεσία Καθαριότητας, ανάλογη με αυτή που προσφέρει στα Τείχη. 

Ο κ. Λαμπρινος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την κ. Σχοιναράκη, "για τη φροντίδα που επέδειξε κατά το τελευταίο στάδιο των εργασιών" και "για το γεγονός ότι αμέσως παρενέβη το συνεργείο της ΔΕΠΑΝΑΛ για να κάνουμε την ανακατασκευή του αναψυκτηρίου".


Πάρκο Γεωργιάδη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ