Παρουσία της ΠτΔ κορυφώνονται οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στη Βιάννου

Παρουσία της ΠτΔ κορυφώνονται οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στη Βιάννου

Συγκλόνισε ο βουβός πεντοζάλης στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Σελί Αμιρών

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου τον Σεπτέμβρη του 1943, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται για δεύτερη ημέρα στην Κρήτη. 

Οι εκδηλώσεις στη μνήμη των 461 εκτελεσθέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα και των θυμάτων από την καταστροφή των χωριών της ευρύτερης περιοχής ξεκίνησαν με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η τελετή στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο Σελί Αμιρών.

Σακελλαροπούλου Βιάννος

Παρόντες στις εκδηλώσεις είναι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης όπως επίσης εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 14.30 θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου με τη συμμετοχή των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων όλης της Ελλάδας.

Συγκλονιστικές εικόνες από τον βουβό πεντοζάλη!

Μια ιδιαίτερη στιγμή στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ο βουβός πεντοζάλης με τον οποίο αποδόθηκαν τιμές στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, ενώ λίγο νωρίτερα τον ύμνο της Βιάννου απέδωσε η Μικτή Χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της Μαέστρου, Λένας Χατζηγεωργίου.

Κατόπιν, στη διάρκεια ειδικής τελετής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγορευθεί επίτιμη δημότης Βιάννου. 

Διαβάστε επίσης:

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Όταν η Πρόεδρος συνάντησε τον π. Ανδρέα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, στο Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ