Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Χερσονήσου

Newsroom
Newsroom

Την κεντρική ομιλία έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιώργος Παρθενιώτης, ενώ παραβρέθηκε και έκανε χαιρετισμό η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Κυπραίου.

Σε κλίμα αισιοδοξίας και αγωνιστικής διάθεσης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χερσονήσου, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023. Πρόκειται, όπως ειπώθηκε, για ένα ψηφοδέλτιο διεκδίκησης, για τις ανάγκες του λαού, για την προώθηση των λαϊκών συμφερόντων, ενάντια στις αντιλαϊκές διοικήσεις του δήμου Χερσονήσου που διαχρονικά προωθούν εχθρικά προς το λαό συμφέροντα, υπηρετώντας με συνέπεια κυρίως το τουριστικό κεφάλαιο.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιώργος Παρθενιώτης, ενώ παραβρέθηκε και έκανε χαιρετισμό η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Κυπραίου.

Ο Γιώργος Παρθενιώτης κάλεσε τους δημότες, στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», να επιλέξουν τις ζωές μας, αναφέροντας ότι «επιλέγουμε Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή, διεκδικητή για το δίκιο του λαού, μαζί με το λαό και όχι Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων και της κυβερνητικής πολιτικής».

Όπως τονίστηκε, ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμο και Περιφέρεια σημαίνει δύναμη στη φωνή των εργαζομένων και της νεολαίας. Η εκλογή περισσότερων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι μόνο κέρδος για τον λαό, ενίσχυση των διεκδικήσεων του.

λαϊκή Συσπείρωση Χερσόνησος Υποψήφιοι Παρθενιώτης

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και το Δήμο, απαρτίζεται από δοκιμασμένους αγωνιστές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού, με τους οποίους δώσαμε μαζί τις μάχες για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, διεκδικώντας λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους κατοίκους του Δήμου Χερσονήσου. Ιεραρχήσαμε και διεκδικήσαμε λύσεις για τα σοβαρά ζητήματα, όπως για την άμεση αντιμετώπιση της φορομπηχτικής πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά κεντρικό κράτος και Τοπική Διοίκηση, για τα χρόνια προβλήματα της σχολικής στέγης, που αφήνουν εκτεθειμένα τα παιδιά μας σε κινδύνους μέσα στο ίδιο το σχολείο τους, για την προστασία των λαϊκών οικογενειών και των περιουσιών τους από τις φυσικές καταστροφές, σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, που συνειδητά όλες οι δημοτικές αρχές που διοίκησαν τον Δήμο Χερσονήσου, δεν έκαναν το παραμικρό για να αποτρέψουν, για τη δημιουργία χώρων αναψυχής και αθλητικών εγκαταστάσεων για τα παιδιά, τη νεολαία και τις οικογένειές τους και πολλά άλλα ακόμη.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη δημάρχου και δημοτικών συμβούλων που θα είναι δίπλα στα λαϊκά στρώματα, και θα διεκδικούν με κάθε τρόπο την επίλυση όλων των  σοβαρών προβλημάτων τους. Βάζοντας μπροστά τις ανάγκες των δημοτών ιεραρχούμε:

  1. Την κάλυψη των αναγκών σε σχολικά κτίρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την δημιουργία παιδικών σταθμών για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Δημιουργία Δημοτικών Σχολείων στις Γούβες – Γούρνες, που σήμερα στεγάζονται σε στρατιωτικά κτίρια και αστικά ακίνητα. Την επέκταση των Δημοτικών Σχολείων της Ελιάς και της Επισκοπής. Την ανέγερση νέων και την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηρίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  2. Τη δημιουργία παιδικών χαρών, ΚΔΑΠ για τα παιδιά των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στον τουριστικό κλάδο, χώρων άθλησης και αναψυχής. Θεωρούμε απαράδεκτο, ένας δήμος που επαίρεται ότι τα χρηματικά του διαθέσιμα είναι εκατομμύρια ευρώ, να υποχρεώνει τις οικογένειες να πληρώνουν την είσοδο στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, να πληρώνει και να μετακινείται στο Ηράκλειο για να βρουν κολυμβητήριο και αθλητικές εγκαταστάσεις.
  3. Την απαλλαγή των δημοτών από τους δυσβάστακτους δημοτικούς φόρους, διεκδικώντας την απόδοση από το κεντρικό κράτος όλων των παρακρατούμενων που πληρώνουμε για την χρηματοδότηση των Δήμων.
  4. Την άμεση δημιουργία γεωτρήσεων για την κάλυψη των αναγκών σε νερό, την δημιουργία βιολογικών καθαρισμών και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, για να εξαλειφθεί η τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στη Λαγκάδα και στα χωριά της Επισκοπής.
  5. Τη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ώστε οι δημοτικές υπηρεσίες να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών και οι εργαζόμενοι να μην εξοντώνονται. Τη δημιουργία Υπηρεσίας Καθαριότητας, για να απαλλαγή ο λαός του Δήμου από το τεράστιο κόστος των εργολάβων που σήμερα είναι της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που βγαίνουν από την τσέπη των δημοτών!
  6. Την ολοκλήρωση των μελετών και των έργων οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων που ταλανίζουν χρόνια ολόκληρα, και που πρόσφατα έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων.

 

λαϊκή Συσπείρωση Χερσόνησος Υποψήφιοι Παρθενιώτης

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ